• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Howett: "Bütünlük, F1'i Daha Güçlü Yapacak"

Posted by éndér_48 on Perşembe, Haziran 04, 2009 No comments

Toyota F1 Başkanı John Howett, takımlarla FIA arasında anlaşmazlıktan Formula 1'in daha güçlü bir şekilde çıkacağına inanıyor ve yönetim kurulunun, 2010 şampiyonasına giriş şartlarını kabul etmesini bekliyor.

Büyün Formula 1 takımları, gelecek senenin şampiyonasına kaydını yaptırdı ama Williams hariç diğerleri, FOTA'nın şartlarının kabul etmesi hükmünü başvurularına ekledi. Bu şartlar arasında iki başlı düzene ve bütçe sınırına karşı olmak ile kuralların bu senekilerle genel ölçüde aynı kalması yer alıyor.

FOTA Başkan Yardımcısı Howett, takımların göstermiş olduğu bütünlüğün uzun dönemde Formula 1'i daha güçlü kılacağında ısrar etti.

Howett: "Formula 1 ile ilgili herkesin bildiği gibi, uzun ve zorlayıcı bir süreç oldu. Eğer girişimize eklediğimiz şartlar kabul edilirse, Formula 1'in kazanan taraf olacağına inanıyorum"

"FOTA içinde hiç görülmemiş seviyede bütünlüğün sağlandığını görmek oldukça memnuniyet verici. Doğal olarak pistte hepimiz mücadele ediyoruz ama Formula 1 için yaşayabilir bir gelecek yaratmak adına işgbirliğine ihtiyacımız olduğunu gördük ve buna göre hareket ettik"

"Organizasyon içindeki yapıcı ve açık olan atmosfer, Formula 1'in geleceği için bana harika umutlar veriyor."

Howett ayrıca Toyota'nın F1'e olan bağlılığını yineledi ama Japon üreticinin, FOTA tarafından istenilen şartların karşılanması durumunda devame deceğini söyledi.

Howett: "Sürekli olarak şunu söyledik: Formula 1'e katılmaya devam etmek istiyoruz. Eğer şartlı girişimiz kabul edilirse, en azından 2012 sezonu sonuna kadar spora bağlı kalacağız. Eğer bu gerçekleşirse mesneti olmayan dedikodular durmalı"

"Diğer FOTA takımları gibi Toyota'da şartlı bir giriş başvurusu yaptı. İlk olarak, uygun bir yönetim olmasını sağlamak amacıyla 12 Haziran'dan önce bütün tarafların imzalayacağı yeni bir Concorde Anlaşması imzalamamız gerekiyor. Ve ikinci olarak da 2010 kuralları, bu seneki kurallar temelinde olmalı ve FOTA'nın teklif ettiği değişikliklerle düzenlenmeli"

Toyota F1 patronu ayrıca, FOTA'nın kendi maliyet düşürme ölçütlerini teklif ettiğini ve bütçe sınırını kabul etmeyeceklerini doğruladı ama yine de F1'e yeni takımların girişini de hoş karşılıyor.

Howett: "2010 kuralları kapsamında FOTA'nın teklifinde herhangi bir bütçe sınırı söz konusu değil. FOTA, harici ve potansiyel maliyetli denetleme mekanizmalarını engellerken harcamaların çok basit ve pratik bir şekilde uygulanabilen hassas bir metod teklif etti."

"2010 kuralları için Formula 1'in iyi yönde ilerlemesine izin vereceğine inandığımız kapsamlı bir evrak öne sürdük"

"Yeni takımları görmekten mutlu oluruz ama başlangıçtan itibaren şunu açıkça belirttik ki; herkes aynı kurallar altında mücadele etmeli. Maliyet kısmalar, FOTA'nın kuruluş prensiplerinden biri: motor ve aktarma organlarının tedarik etme maliyetlerini %50 oranında düşürdük, teklif ettiğimiz 2010 kurallarında daha da fazla önemli tasarruflar yer alıyor."

"Bunlar içinde aerodinamik gelişimlerde sınırlar, farklı malzemelerin kullanımına kısıtlama ve gösteriye bir katkısı olmayan bazı maliyetli teknik aktivitelerin yasaklanması yer alıyor. Formula 1'e girmek için maliyetlerin düşürülmesi kapsamında bir etkili ölçütler teklif ettik"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -