• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

FOTA F1'den Vazgeçiyor, Yeni Seri Oluşturacağını Açıkladı!

Posted by éndér_48 on Cuma, Haziran 19, 2009 No comments

Formula 1 Takımlar Birliği, dün akşam yaptığı toplantının ardından yeni seri oluşturacağını açıkladı.

Dün akşam Renault'un merkezinde yapılan 4 saatlik toplantının ardından FOTA'nın 8 takımı - Ferrari, Mclaren, Renault BMW Sauber, Toyota, Brawn, Red Bull ve Scuderia Toro Rosso- FIA'nın inatçı tutumu karşısında sinirlerinin bozulduğunu ve yeni bir seri kurmaktan başka çarelerinin kalmadığını söylediler.

Toplantının ardından yapılan açıklamada "Takımlar sporun değerlerini değiştirmeye devam edemezler ve 2010 için yaptıkları koşullu başvuruyu değiştirmeyecekler."

"Bu yüzden bahsi geçen takımların istedikleri değerlere sahip bir şampiyonanın hazırlıklarını yapmaktan başka alternatifleri yok. Bu serinin saydam bir yönetimi ve tek bir kural seti olacak, daha katılımcıyı cesaretlendirecek, daha az bilet fiyatları ile taraftarların isteklerini dinleyecek."

"En üst düzey sporun tarihinde yer alan pilotlar, yıldızlar, markalar, sponsorlar, destekçiler ve firmalar bu yeni seride yer alacaklar." sözlerine yer verildi.

FIA, FOTA takımlarına son günün cuma olduğunu söylemişti ve bu tarihe kadar takımlar ya koşulları kaldıracaklar ya da 2010 şampiyonasının dışında kalacaklar.

FIA Başkanı Max Mosley dün yolladığı mektupta takımlara bazı değişiklikere açık olduğunu bildirmiş ancka bütçe sınırının kalacağını söylemişti.

Bu mektupu değerlendiren takımlar, FIA ile anlaşmanın mümkün olmadığı sonucuna vardılar.

Takımlar, F1'i geliştirme çalışmalarının her zaman FIA ve F1'in ticari hak sahipleri tarafından engellenmesinden oldukça şikayetçiler.

Açıklamada "Geçen eylülde FOTA'nın kurulmasından beri takımlar birlikte çalıştılar ve sporu geliştirmek için FIA ve ticari hak sahipleri ile birlikte çalıştılar."

"Ancak küresel ekonomik kriz F1'de de büyük zorluklara neden oldu. FOTA, sporun tarihindeki harcama önlemlerinden dolayı gurur duyuyor."

"Özellikle de üretici takımları bağımsız takımlara çok büüyk asistanlık yaptı ve FOTA'nın çalışmaları olmasaydı bir kaç takım bugün olmazdı."

"Tüm bu çalışmaların ardından tüm takımlar 2012'nin sonuna kadar FIA ve ticari hak sahiplerine bağlı kalacağını doğruladılar."

"FIA ve ticari hak sahipleri ise FOTA'yı bölmeye çalıştılar."

"Takımların çoğunluğunun istekleri göz ardı edildi ve bir çok takımın 2006'ya ait parası ticari hak sahiplerinin elinde kaldı. Buna ve iyi olmayan ortama rağmen FOTA akıllı bir şekilde anlaşmaya varmaya çalıştı." şeklinde devam etti.

Bu açıklamanın, belki de son kez Silverstone'da yapılacak olan Britanya GP'ye gölge düşürmesi bekleniyor ve FIA başkanı Max Mosley bugün piste gelecek.

FOTA'nın bu yaklaşımından dönmemesi halinde 2010 Formula 1 Şampiyonasına yeni takımların eklenmesi gerekecek.

Ferrari, Red Bull ve Toro Rosso'nun FIA ile olan anlaşmaları ise kendilerine sorun çıkaracak gibi görünüyor çünkü FIA bu takımların yıllar önce spora bağlı kalacaklarına dair anlaşma imzaladıklarını iddia ediyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -