• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

FIA'dan Yeni F1 Takımları Hakkındaki Detaylar

Posted by éndér_48 on Cumartesi, Haziran 13, 2009 No comments

FIA, 2010 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonasına katılmak için kendilerine başvuran 15 takımdan 3 tanesini bugünkü listede açıkladı.

2010'da gridin yeni takımları olacak Campos Grand Prix, Manor Grand Prix Racing ve Team USF1 hakkında FIA tarafından verilen detaylı bilgiler aşağıdaki şekilde:



Şirket İsmi: Campos Meta
Takım İsmi: Campos Grand Prix

Ülke: İspanya
Takım patronu: Adrian Campos Suñer

Campos Racing takımı eski F1 pilotu olan Adrian Campos tarafından 1998'de kuruldu. O zamandan bu yana GP2'den F3'e bir çok seride yarıştılar ve altı pilotlar beş de takımlar şampiyonluğunun sahibi oldular. 2008 GP2 şampiyonluğunu da elde ettiler.

Takımın pazarlama ve yönetim merkezi Madrid'de. Teknik merkez ise Valensiya'da Ricardo Tormo yarış pistine 25 km uzaklıkta. Buradan Campos Racing F3 A1FP Maksika ve Barwa International yarış takımı araçlarının tasarımı ve gelişimi sürdürülüyor.

2010 FIA F1 dünya şampiyonasında yer alacak olan Campos, Cosworth ile motor anlaşması imzaladı ve teknik ortaklığını da Dallara Automobili ve Xtrac ile yapacak.

Şirket İsmi: Manor Grand Prix Racing
Takım İsmi: Manor F1 Team
Ülke: Birleşik Krallık
Takım patronu: John Alfred Booth

Manorismi yarış dünyasına ilk kez eski şampiyonlardan John Booth kendi takımını kurmaya karar verince 1990'da girdi. O zamanda bu yana Manor Formula Renault ve Formula 3 Avrupa serilerinde 171 yarış birinciliği ve 10 şampiyonluk kazandı.

WRL, Nick Worth tarafından 2003'te kurulmuş olan bir mühendislik şirketi. Şirketin 2004 ve 2005'te Indy Racin Ligi için ürettiği tasarımlar oldukça başarılı olmuş ve şmampiyonluk kazanmıştı. Şu anda da Amerikan Le MAns serisindeki Honda takımına yarış kazandıran bir tasarım üretmiş durumdalar.

Manor Grand Prix Racing takımının teknik şefi de olan Wirth kariyerine March F1 takımında aerodinamist olarak başladı. 1993'ten 1995'e kadar Wirth Simtek F1 takımının kuruculuğunu ve teknik şefliğini yaptı. Ardından 1996 - 1999 yılları arasında da Benetton'da Dizay şefi oldu.

Manor takımı da 2010'da Cosworth motorlarını kullanacak.

Şirket İsmi: Team US F1
Takım İsmi: Team US F1
Ülke: Amerika Birleşik Devletleri
Takım patronu: Ken Anderson

Team US F1yeni bir yarış takımı ama töneticileri yıllardır motorsporlarının içinde yer alan tecrübeli kişiler.

US F1'in takım patronu Ken Anderson 30 yıldır motorsporlarının içerisinde. Indy 500 ve Indt Car serilerinin yarış kazanan araçlarını tasarladı ve Ligier ve Onyx Formula One takımlarının teknik şefliğini yaptı. Ayrıca geliştirilmiş Windshear Wind Tunnel olarak adlandırılan tasarımın da yaratıcısı.

Diğer takım direktörü Peter Windsor ise F1'de 35 yıldan fazla bir süredir gazeteci, takım menajeri ve danışman olarak çalışıyor. Williams-Renault takımında da takım menajerliği yapmış, Ferrari'nin F1 şasilerinin ve süspansiyon departmanının idaresini yürütmüş ve Nigel Mansell ile Carlos Reutemann için danışmalık yapmıştır

US F1 takımı da 2010 yılında Cosworth motorlarını kullanacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -