• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

FIA: "FOTA, Kontrolü Ele Geçirmek İstiyor"

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Haziran 17, 2009 No comments

FIA, Formula 1 Takımları Birliği'nin (FOTA) F1 kurallarını devralma çabasının ve ticari hakların kontrolünü alma istemesinin kabul edilemez olduğunu söyledi ve bütçe sınırı konusunda da işte bu yüzden geri adım atmadığını anlattı.

Tasarruf tedbirleri ve sporun yönetimi ile ilgili FOTA ile FIA arasında süregelen tartışmalarla birlikte yönetim kurulu, kendi tutumunu açıklamak için Salı günü uzun bir bildiri yayınladı.

Bildiride FIA, bu sporu dünyanın en populeri haline getirmek için kendilerinin ve Formula 1 İdaresi'nin (FOM) çabalarının, takımların istedikleri ile boşa gitmeyeceğini ifade etti.

FIA bildirisi: "FIA ve FOM birlikte, FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası'nı, tarihin en çok izlenen motor sporları müsabakası olması için onlarca yılın harcamıştır."

"FIA'nın Şampiyonası'nın başarısı ışığında işlerine gelirse katılan ve giden iştirakçılardan oluşan FOTA, kendisine iki açık amaç belirlemiştir: Formula 1'in kural koyma yetkisini FIA'dan devralmak ve ticari haklara da el koymak. Bunlar, FIA'nın kabul edebileceği konular değildir."

FIA, bütçe sınırındaki sert tutumunun, motor maliyetlerinde tasarruf çabalarından çıkardığı derslerle ve üreticilerin, uzun dönemde kendilerine sadık kamlayı reddetmeleri ile ileri safhaya ulaştığını söyledi.

Bildiri: "Bay (Luca) di Montezemolo, ana otomobil üretici şirketlerinden (takımlardan alınan garantilerle karıştırılmasın) gerekli olan bütün garantileri güvence altına alacağına söz vermişti"

"Son olarak 23 Şubat 2009'da FIA'nın Başkanı ile görüşmesinde olmak üzere kış boyunca bu konuda söz vermeye devam etti. Gelen bir tek mektup bile yoktu, Bay Montezemolo'nun kendi şirketi FIAT'tan bile."

"Aynı zamanda FOTA ve Bay di Montezemolo, tasarruf tedbirlerini görüşmek için toplantı yapmayı geri çevirdi. Gerek yoktu, FIA'ya böyle söylendi. FOTA'nın kendi ölçüleri yeterliydi ve araçların azlığını, üçüncü bir araçla yarışacak telafi etdeceklerdi de. Mart itibari ile, FOTA'nın yeni takımların girişine imkân tanıma gibi bir niyetinin olmadığı, hatta karşısında olduğu açıklık kazandı"

İleri gitmek için en iyi yolun neden bir bütçe sınırından geçtiği konusunda ise FIA: "Eğer Formula 1'de yenilikçi teknoloji görmeyi diliyorsak tek yol, harcamaları sınırlandırmak ve mühendislere, sabit bir bütçe içinde özgürlük tanımaktır"

"Gerçek dünyada olan da tam böyle işte. Formula 1'in ileri gitmesi için tek yol bu. Teknik yenilikçilik olmadan Formula 1, kuruyup ölecektir. Gerçek maliyet kısıtlamaları olmadan Formula 1, takımlarını kaybedecektir. İşte bu yüzden FIA, Formula 1 kurallarının bir parçası olarak maliyet kısıtlamalarınıda ısrar ediyor."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -