• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

FIA: "Belli FOTA Üyeleri 'Anlaşmamak' İstiyor"

Posted by éndér_48 on Pazartesi, Haziran 15, 2009 No comments

FIA, sporun geleceği hakkındaki tartışmada bir anlaşmaya varamamanın nedeni olarak Formula 1 Takımlar Birliği (FOTA) içindeki gruplaşmaları gösterdi ve geçen hafta bir anlaşmya varıldığına inandığını belirtti.

Anlaşılan o ki Ross Brawn, geçen haftaki toplantıda üzerine anlaşılanı sonuçlandırmak ve durumu tartışmak için bugün FIA ile görüşüyor.

Pazartesi sabahı yayınlanan bir bildiride FIA, geçen hafta FOTA'nın 4 üyesi ile bir araya gelindiğinde adım atmak için anlaşmaya varıldığını ama sonucunda amaca ulaşılamadığını söyledi.

FIA bildirisi: "Toplantı sırasında FOTA; FIA'nın, şampiyonanın uzun vadede ekonomik yaşayabilirliğini ve dayanma gücünü sürdümek amacıyla yeni takımların girişini cesaretlendirmek istediğini onaylamıştı."

"Bir çok yönden mevcut takımların, yeni takımları desteyeleceğini de içeren 2010 teknik kurallarında anlaşmaya varılmıştı"

"Ayrıca tasarruf tedbirlerinde FIA ve FOTA'nın amaçlarının da şimdi çok yakın olduğunda da fikir birliği sağlanmıştı ve her iki taraftan finansal uzmanlar, ayrıntıları sonlandırmak amacıyla en yakın zamanda görüşecekti."

"1998 Concorde Anlaşması'nın 2014'e kadar uzatmak suretiyle, böylelikle yeni bir anlaşma imzalama için uzun görüşmeler önlenecekti, herhangi bir yönetim ve stabilite meselesinin en iyi şekilde bertaraf edilmesi FIA tarafından teklif edilmişti. Bu, önerileri diğer FOTA üyelerine rapor etmeyi üstlenen adı geçenler tarafından iyi bir şekilde kabul görmüştü"

FIA, anlaşmaya varılamaması konusunda FOTA üyelerini suçladı ve bazılarının, F1'e zarar verecek olmasına rağmen görüşmelerin sonuçsuz kalması yönünde çalıştığını söyledi.

FIA bildirisi: "FIA, geniş kapsamlı bir anlaşma konusunda çok yapıcı bir toplantının bir parçası olduğuna inanmıştı. Bu nedenle FIA, toplantıda yer almamış belli FOTA üyelerinin 'yanlış olarak' hiç bir şey üzerine anlaşmaya varılmadığını, toplantının bir zaman kaybı olduğunu ifade ettiklerini öğrenince şaşkına dönmüştür. "

"Şu açık ki FOTA içersinde, spora zarar vereceğine bakılmaksızın anlaşmaya varılmasını önlemeyi amaçlayan bir şey var"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -