• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

FIA, ACEA'nın Çağrısı Karşısında Şaşkın

Posted by éndér_48 on Pazartesi, Haziran 15, 2009 No comments

FIA, Avrupa otomobil üreticileri birliği ACEA'nın geçen hafta Formula 1'deki yönetim değişikliği ihtiyacını dile getiren sözlerine şaşırdığını belirtti.

Geçen hafta ACEA'nın bir toplantısı sonrasında bir bildiri yayınlanmış ve birlik, F1'in yönetimi konusunda memnuniyetsizliklerini bildirmiş, bu şekilde yönetim sporun devam edemeyeceğini söylemişti.

Bu ifadelere karşılık FIA, bugünkü açıklamasında ACEA'nın neden F1'deki tasarruf tedbirlerine karşı olduğunu anlamadığını belirtti.

FIA bildirisi: "FIA, Formula 1'deki maliyetlerin düşürülmesi konusunda FIA'nın çabalarını reddetmesi karşısında şaşkındır. Diğer taraftan FIA, otomotiv sektörünün sağlığına kavuşması için acil tedbirler çağrısına güçlü bir şekilde destek vermektedir."

"ACEA'ya göre 'Avrrupalı yolcu ve ticari araçlar, finansal kriz nedeniyle oldukça ağır bir darbe yemiştir. Araç satışları keskin bir şekilde düşmüş, bütün otomotiv üreticileri ve tedarikçileri, sonuçta üretimde düşüşe geçmiştir.' ACEA, üyelerinin karşılaştığı bu krizi 'tahrip edici' olarak tanımlamaktadır."

"Bu nedenle FIA'nın amacı, sporun sunduğu sportif, teknik ve pazarlama kârlarını sürdürürken üreticileri Formula 1'e mümkün olduğunca ekonomik bir şekilde katmaktır."

"Formula 1'de rekabet etme maliyetlerini düşürmek suretiyle ACEA'nın üyeleri, çok gerekli tasarrufları asıl işlerine, ücrelere, döner sermayeye, sermaye yatırımına, pazarlama programlarına ve dağıtıcı desteklerine uygulayabilecekler. Bu ayrıca, vergi mükellefleri ve hissedarlardan fon bulma ihtiyacını da düşürecek."

"Potansiyel tasarruf göz ardı edilemez: Ferrari tarfından önceden bildirilen 400-500 milyon avroluk maliyetleri 200 milyona bile düşürmek, asıl işlerine yıllık 1-1,5 milyar avro katacak. FIA'nın tasarruf programı karşısında Ferrari gibi bir takımın hâlâ 200 milyon kadar çok harcayabilecek olmasına rağmen diğerleri, bu tutarın üçte biri kadar az para ile başarılı bir şekilde rekabet edebilecek."

FIA, durumu tartışmak için ACEA temsilcileri ile görüşmekten de mutlu olacağını ekledi.

Açıklamada ayrıca Alman otomobil üreticisi Porshe'nin, Formula 1 konusunda ACEA'nın görüşlerini paylaşmadığı ifade edildi ve planlanan bütçe sınırı çerçevesinde spora dahil olabileceği şüpheleri yarattı.

FIA bildirisi: "FIA anlıyor k; Porshe, ACEA'nın Formula 1 düşüncesini paylaşmıyor ve (Porshe), herhangi bir basın bildirisindeki cevaplarda bunun açıkça belirtilmesi için de ACEA sereteryasına talimat vermiştir."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -