• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

FIA: "£40m Bütçe Sınırı Hayatta"

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Haziran 17, 2009 No comments

FOTA ile FIA arasında bir çözüm bulma amaçlı son görüşmenin ardından yönetim kurulu, 40 milyon sterlinlik bütçe sınırının planlandığı gibi değişmeden devam ettiğini söyledi.

FIA ve FOTA'dan finansal temsilciler, gelecek senenin kurallarını her iki taraf için de kabul edilebilecek seviyeye getirmeye çalışmak amacıyla pazartesi günü Londra'da toplanmıştı.

Mosley ile bazı FOTA üyelerinin geçen haftaki toplantıda bir anlaşmaya varılması sonrasında kuralların da yerli yerine oturacağı umutları yüksekti.

Bununla birlikte FIA, FOTA temsilcilerinin kuralları tartışamayacaklarını söylemesi ve takımların teklifinin etkisiz kalması nedeniyle de reddedilmesi sonrasında bu haftaki toplantıdan bir sonuç çıkmaması karşısında hayal kırıklığına uğradı.

Salı günü FIA'nın bildirisi: "11 Haziran'daki toplantıda fikir birliğine varıldığı gibi FIA finansal uzmanları dün FOTA'dan finansal uzmanlarla görüştü. Ne yazık ki FOTA temsilcileri, FIA'nın 2010 finansal kurallarını tartışma yetkisine sahip olmadıklarını söyledi. Esasında, kuralları görüşmek için tam olarak hazır değillerdi."

"Sonuç olarak toplantı, FIA'nın kuralları ve FOTA'nın teklifi arasında ortak bir yer bulma amacını başaramamız oldu. Uygun bir diyalog ortamı bulunamamasıyla FOTA'nın finansal teklifleri tartışıldı ve şu açığa çıktı ki bunlar (FOTA teklifleri), rakiplerinden daha fazla kaynağa sahip bir takımın harcamalarını sınırlandırmaya yetmiyor. Bir başka finansal güç yarışı kaçınılmaz olacaktır."

"FIA Finansal Kuralları bu nedenle yayınlandığı gibi kalacaktır."

FIA, meseleye çözüm bulamama nedeniyle yılmış durumda ve pazartesi günü de FOTA'yı, anlaşmayı baltalamakla suçlamıştı.

Bu durumda çözüm bulma çalışmalarına bir darbe daha vurulmuş oldu ve cuma öncesinde de bir neticenin çıkması pek mümkün görünmüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -