• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Artık Tüm Gözler Paris'teki Toplantıya Odaklandı

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Haziran 24, 2009 No comments

Formula 1'den ayrılma krizinde çözüm bulma konusu yarın Paris'te daha da netleşecek. Yarın yapılacak olan Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında FIA Vaşkanı Max Mosley ile FOTA ve Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo yüz yüze konuyu görüşecekler.

Takımlar FOTA'nın alternatif seri planlarının gerçekleşmemesi için tüm topların FIA'da olduğu konusunda ısrarcı ve yarınki toplantıda özellikle de Mosley'in takımlara karşı tutumu geleceğe yön verecek.

FOTA ise yeni bir seri konusunda ciddi olduğunu kanıtlamak için perşembe günü takvim, kurallar ve medya ile ticari partnerleri belirlemek için toplantı yapmayı planlıyor.

Ancak hâlâ anlaşma için fırsat var ancak bu FIA'nın takımların isteklerini kabul edip etmemesine bağlı gibi görünüyor.

FOTA için önemli konulardan birisi Max Mosley'in tekrar FIA Başkanlığına aday olup olmayacağı.

Ancak Dünya Motor Sporları Konseyi'ndeki görüşlere göre yönetim kurulu takımların sadece Mosley'e saldırmadığı, tüm kurula yönelik girişimlerde bulunduğu yönünde. Bu da Mosley'in yolladığı mektupta ortaya çıkıyor.

Eğer Montezemolo FIA'da yer alanları kendilerinin tüm yönetim kuruluna karşı olmadıklarını kanıtlarsa o zaman Mosley görev süresi dolduğunda tekrar adaylığa çıkmayabilir.

Şu da bir gerçekki FOTA şu ana kadar yeni seri planlarını açıklasa da FIA ile görüşmeyi kesin bir şekilde reddetmedi.

Takımlar FIA'dan hâlâ çözüm bekliyorlar ve FIA'da çözüm olabileceğini düşündüğü için henüz FOTA ve Ferrari'ye ayrılık girişimi karşısında yasal işlem başlatmadı. Ancak takımlar yarınki toplantıda sert bir tutum izlerlerse FIA yasal işlemleri başlatabilir.

Brawn'ın CEO'su Nick Fry tüm gözlerin FIA ve Dünya Motor Sporları Konseyi üzerinde olduğunu söylese de Mclaren Takım patronu Martin Whitmarsh, FIA'nın harekete geçmesindense kendi işlerine yoğunlaştıklarını söyledi.

Whitmarsh "Bu toplantı FOTA için önemli değil çünkü bizim planımız oraya bağlı değil, biz gelecekte hangi yarış organizasyonunda yarışacağımız konusunda çalışacağız. Dünya Motor Sporlaro Konseyi Toplantısı FIA'nın toplantısı." dedi.

Takımların değişmeyen yaklaşımına rağmen önde gelen bazı isimler çözüm bulunabileceği konusunda iyimser.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -