• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Trulli: Toyota İspanya'da Çok Güçlü Değil

Posted by éndér_48 on Cumartesi, Mayıs 09, 2009 No comments

Jarno Trulli, Toyota'nın İspanya Grand Prix'inde diğer yarışlarda olduğu kadar rekabetçi olamayacağından korkuyor. Japon takımı sezona güçlü bir başlangıç yaptı ve Bahreyn'de yarışa pole pozisyonunda başladı fakat Trulli bugün Barcelona sıralama turlarında ancak yedinci sırayı elde edebildi. Takım arkadaşı Timo Glock ise yarışa altıncı sıradan başlayacak.

Trulli bu yarış için yeni gelişimler üzerinde çalışmanın Toyota'ya zaman kaybına mal olduğuna inanıyor ve İtalyan pilot takımının ilk dört sıradakiler kadar güçlü olmadığını düşünüyor.

" Haftasonunun çoğunu yeni şeyler, buraya getirdiğimiz araç güncellemesini denemek için harcadım,. Neyin yanlış neyin doğru olduğunu bilmek için zaman harcamanız gerekiyor. Set up açısından bu bize biraz zaman kaybıma mal oldu ve rekabetçi olmadığımızı hemen gördük. Q1 ve Q2'ye kalmak zor bir işti. Ayrıca biraz trafiğe takıldım."

" Fakat üçteyken birara daha iyiydim çünkü, her zaman olduğu gibi, yarış temposu üzerinde çalışıyordum. Bu yüzden araç istikrarlı ve dengeliydi. Yedincilik fena br pozisyon değil. Denge ve aracın arkası ile ilgili sorun yaşadık, bu yüzden daha fazla hız ve denge bulmamız gerekiyor. Herhangi bir şeyden daha fazla aera tutunmaya ihtiyacımız var. Set up çalışması üzerine biraz daha fazla zaman harcayabilirdik fakat malesef araçta denememiz gereken çok fazla şey vardı. Araç üzerinde zaman sınırlı."

Trulli temel sorunun yavaş virajlarda aracın kontrol edilebilirliği olduğunu söyledi.

" Şu anda bununla boğuşuyoruz. Burada çok iyi değiliz, üçüncü sektöre bakarsanız biraz downforce kaybettiğimzi görürsünüz. Yüksek hızlı orta bölümde aracımız daha rekabetçi. Aynı çalışmayı yapmamız gerekiyor. O hala bir araç, fakat eğer yarış kazanır bir hale getirmek istiyorsak ilerlemekaydetmemiz gerekiyor."

" Yarın ilginç bir yarış olacak çünkü çok farklı stratejiler göreceğiz, muhtemelen. Q3'te tur zamanım gerçekten iyi olduğunu söyleyebilirim."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -