• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Racing Engineering 2011'De F1'e Girmeyi Umuyor

Posted by éndér_48 on Salı, Mayıs 19, 2009 No comments

Gelecek yıl yeni takımlar için Formula 1'e giriş daha kolay olacak gibi görünüyor. GP2 takımlarından Racing Engineering ve sahibi İspanyol iş adamı Alfonso de Orleans, bir basamak yukarı çıkmak konusunda ilgisini gösterdi. GPUpdate.net'e konuşan de Orleans 2011 yılında spora girmek konusunda hevesli.

Racing Engineering takımı geçen yıl GP2 serisinde Giorgio Pantano ile şampiyonluğa ulaştı. Jerez yakınlarında merkezi bulunan İspanyol takım 2011 yılında Formula 1'e girmek konusunda istekli.

" Birçok takımın 2010 sezonu için hazır olacağını düşünmüyorum, bu yüzden 2011 yılını hedefliyoruz. O zaman bize giriş için yer kalmazsa, öyle olsun. Alternatif olarak düşündüğümüz başka projelerle ilgileniyoruz. Fakat her ikisini de yapmak istiyoruz ya da hiçbirini. Yalnızca Prodrive ve belki Lola gibi takımlar gridde olabilecek ciddi taraflar olabilir. Diğerlerinin şu an ilerleyen süreçte katılmalarının çok zor olduğunu düşünüyorum. Bazı GP2 akımları baskı yapıyor, fakat oldukça rekabetçi olmak istiyorlarsa önlerine yapmaları gereken çok fazla iş var."

13 takımlık gridin tamamının dolmasıyla de Orleans giriş hakkını kaçırabilir fakat İspanyol patron 2011 yılından önc spora girmeyi düşünmüyor.

" Görmek zorundayız. Fakat gelek yıl grid tamamen dolu olsa bile, ertesi sene takımlar devam edecek mi? Bunun yanısıra bugün olduğu gibi hala bütçe sınırlaması konusunda kesin bir sonuç yok, maliyetin ne olacağını kim bilebilir."

Takımın bizzat kendisinin spora giriş yapma ihtimali ile birlikte bir başka takımı satın alarak katılma seçeneği de açık.

" Her ikisini de değerlendireceğiz, fakat ugün olduğu gibi F1 takımı olarak yarışmak için gerekenlerin %90'ına sahibiz, takım satın almanın en iyi seçenek olduğunu düşünmüyoruz. Unutmayın, bu günlerde F1'e baktığınızda çok yetenekli kişilerin bir arada olduğunu görürsünüz. Kesinlikle bu konuda avantajlı olacağız."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -