• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

MotoGP: Rossi "İmkansızı" Başardı

Posted by éndér_48 on Pazar, Mayıs 03, 2009 No comments

2009 MotoGP heyecanı bu haftasonu İspanya'nın Jerez pistinde devam etti. Sezonun üçüncü yarışı ilk iki yarışın aksine oldukça sıcak koşullarda gerçekleştirildi. Dün yarışı kazanmasının imkansız olduğunu söyleyen ve lastiklerinden şikayetçi olan Rossi, bütün bu şikayetlerinden bugün galibiyeti çıkarmayı başardı ve sezonun ilk galibiyeti ile birlikte şampiyona liderliğine yükseldi. Dani Pedrosa ikinci olurken, Casey Stoner podyumun son basamağında yeralan isim oldu.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Jorge Lorenzo startta yavaş kalınca önce Dani Pedrosa'ya ardından da Casey Stoner'a geçilmekten kurtulamadı ve üçüncü sıraya kadar geriledi. Rossi ise dördüncü başladığı yarışta ilk virajda yerini korumayı başardı.

Starttaki iyi çıkışlarıyla bilinen Pedrosa, Jerez'de de bu geleneğini sürdürdü ve ikinci başladığı yarışta ilk virajı lider dönmeyi başardı. İkinci turda Rossi, Lorenzo üzerindeki baskısını arttırdı ve turunsonunda takım arkadaşını geride bırakarak üçüncü sıraya yükseldi ve öndeki ikilinin farkı açmasına engel oldu. Rossi ön gruba yaklaşmaya çalışırken lider Pedrosa pist rekorunu eline geçirdi fakat bir tur sonra Rossi'den cevap geçikmedi ve İtalyan pilot yeni pist rekorunun sahibi oldu. Beşincilik mücadelesinde ise Capirossi, Edwards'ı geride bırakmayı başardı. Öndeki grup her turda arkadakilerle farkı açmaya devam ederken bu üçlüyü birbirinden yalnızca 0.9 saniye ayırdı. Beşinci turun sonunda Rossi, Stoner'ı geride bırakarak ikici sıraya yükseldi fakat Avustralyalı pilot Ducati'sinin düzlük performansından iyi yararlandı ve ilk virajda kaybettiği pozisyonunu geri aldı. Rossi bu kez bir tur sonra yine aynı noktada Stoner'ı geride bıraktı ve bu kez avantajını koruyarak ikinci sıraya yükseldi. Bu ikilinin mücadelesini fırsat bilen lider Pedrosa ise farkı 1.2 saniyeye kadar çıkardı.

Öndeki mücadele devam ederken sekizinci turda Dovizioso çakıl havuzuna kadar çıktı ve on üçüncü sıraya geriledi. Capirossi, Melandri ve Edwards ise altıncılık için çok yakın bir mücadeleye girdiler. Pole pozisyonunda başlayan Lorenzo startın ardından dördüncülüğe kadar geriledi ve on tur geride kaldığında öndeki üçlü ve arkasındaki grupla fark dört saniyeye kadar çıktı ve dördüncülükteki yerini neredeyse garantiledi. On üçüncü turda Mika Kallio yaşadığı sorun nedeniyle garaja dönmek zorunda kaldı ve Jerez'eki yarış onun için erken noktalandı.
On dördüncü tura gelindiğinde birara 1.2 saniyeye kadar çıkan Pedrosa - Rossi farkı 0.5 saniyeye kadar düştü. Yamaha pilotları her geçen tur rakipleri üzerindeki baskıyı artırmaya başladılar. Rossi, Pedrosa ile farkı 0.4 saniyeye kadar düşürürken, Lorenzo ise Stoner ile olan farkı 2.5 saniyeye kadar çekti. On yedinci turda Rossi nihayet istediğini aldı ve Pedrosa'yı geride bırakarak hem yarış liderliğine hem de şampiyona liderliğine yükseldi.
Yarışın bitimine üç tur kala üçüncülük için Stoner ile mücadele eden ve farkı bir saniyeye kadar düşüren Lorenzo motorunun ön tarafının kontrolünü kaybetti ve çakıl havuzuna kadar çıktı. İspanyol pilot kendi seyircisi önündeki yarışta motorunu garaja çekmek zorunda kaldı ve taraftarlarını hayalkırıklığına uğrattı. Lorenzo'nun baskısından kurtulan Stoner'ın artık tek yapması gereken üçünlüğü eve götürmekti. İspanyol pilotun yarış dışı kalmasıyla Capirossi dördüncü olurken, Melandri beş, Edwards altıncı tamamladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -