• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

MotoGP: Ducati Sorun Yaşayan Pilotlara Yardım Etmek İçin Zorluyor

Posted by éndér_48 on Perşembe, Mayıs 14, 2009 No comments

Ducati takımı pilotlarının motorlarından istedikleri performansı almaları için yeniden yapılanmaya gitmek amacıyla mühendislerini, elektronik departmanını değiştirdi ve test için de Troy Bayliss'i göreve getirdi.

Casey Stoner, Katar'da kazanırken ve Pramac Racing'ten Mika Kallio etkileyici bir form sergilerken, Nicky Hayden, Kallio'nun takım arkadaşı Niccolo Canepa ve spora geri dönen Sete Gibernau (yeni Hernanado takımıyla) sorunlarla boğuştular.

Bunları takiben Hayden'ın mühendisi beş motordan gelen verilerin analiz edilmesi için bu göreve getirilirken, Kawasaki'de geçirdiği dönemin ardından Ducati'ye dönen Juan Martinez, Hayden'ın ekibinin liderliğini aldı. Buna ek olarak üç kez Dünya Superbike şampiyonu Bayllas bu hafta Mugello'da gerçekleştirilecek olan testlerde Vittoriano Guareschi'ye katılacak. Testte gelişim üzerine odaklanacak olan pilotlar motorların daha istikrarlı ve yeni sürücülerin adapte olmalarına yardımcı olacak çalışmalar gerçekleştirecekler.

2007 yılında 800cc başladığından bu yana Stoner çoğunlukla Ducati'nin tek rekabetçi pilotu oldu ve takım patronu Livio Suppo bu durumun değişmesi gerektiğini söylüyor.

" Casey'in harika olduğu fakat Nicky'in zorlandığı Jerez'deki testlerin ardından teknik ve yönetimsel yapımızı analiz etmek için birkaç kez biraraya geldik, amaç bütün pilotların her yerdeki performansını geliştirmek."

" Sezonun başlamasıyla bütün Duati pilotlarının kış testlerindeki olumlu performanslarına ulaşamadıkları kararına vardık, belki elektronik anlamda yeni teknik fikirlerin gündeme gelmesi için doğru bir zaman, bütün Ducati pilotlarına daha iyi destek vermek açısından pistteki durumumuzu kuvvetlendirmeliyiz."

" GP9 hala çok genç bir motor ve MotoGP'de ilk kez yarışıyor ve gridde beş motora sahibiz. Bu iki nedenden dolayı gelişime daha iyi yön vermek açısından her yarışta topladığımız verilerin hepsini daha iyi düzenlemeye odaklanmamız gerektiği kararına vardık. Takımın yapısını değiştirdiğimiz gibi bazı elektronik güncellemeler getirdik ve Cristhian Pupulin tamamen koordinasyonun önemli bir rolüne odaklanacak şekilde zamanını adadı, GP9'u geliştirmeye devam etmemiz gerekiyor."

Hayden yapılan değişikliklerin hızına yardım edeceğini umuyor.

" Bana ve Ducati pilotlarına yardım edeceğini düşünüyorum. Christhian'ın bazı normal çalışanlardan daha fazla geri besleme kazandıracağını düşünüyorum, deneyimini daha fazla kullanıp motorda yaşadığım sorunların üzerinde gerçekten çalışmak için odaklanabilir ve bize daha iyi yön ve fabrika için yararlı olacak daha fazla bilgiler verebilir."

" Bu yüzden boşluğunu doldurmak için Juan'ı getireceğiz, MotoGP'de gerçekten iyi sonuçlar aldı. Şu anda Ducati'de çalışıyor ve İngilizce'yi ve İtalyanca'yı iyi konuşuyor bu yüzden doğru bir karardı."

Amerikalı pilot Ducati'nin desteğini övdü ve şu anki sorumluluğunun kendi seviyesini yükseltmek olduğunu kabul etti.

" Arkamda yeteri kadar iyi insan gücü olmadığını söyleyemem ve Ducati'nin her şeyi denediğini görmek cesaret veriyor ve beni eski formuma döndürmek için çok fazla çalışıyorlar. Bizm sporumuzda takım çok önemli fakat pilotun kendi üzerine düşeni yapması gerçekten önemli ve fark yaratan kısım, bu yüzden en kısa zamanda ilerleme kaydetmeyi ve kendi bölümümü yapmayı umuyorum."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -