• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Monako GP Öncesi Toyota

Posted by éndér_48 on Pazartesi, Mayıs 18, 2009 No comments

Jarno Trulli: "Monako, Formula 1'deki favori pistlerimden biri. Meydan okuyucu ve pilot, gerçekten bir fark yaratabiliyor, bu yüzden bu durum bana da uyuyor. Monako'ya gitmek her zaman özel olmuştur, çünkü atmosfer, diğer yarışlara göre farklı ve pist eşsiz. Ortalama hız açısından yavaş olduğunu biliyorum ama orada sürdüğünüzde bariyerlere çok yakınken gerçekten hızlıymışsınız gibi hissediyorsunuz"

"Bu da tamamıyla konsantre olmanız gerektiği anlamına geliyor. Aksi takdirde küçük bir hata, sizi duvara götürebilir. Monako'nun zorluklarına bayılıyorum ve orada genellikle güçlü oluyorum, bazen kötü şansım olsa ve hakettiğim sonuçları alamasam bile. Aracımız bütün sene rekabetçi oldu ama Monako'yu diğer pistlerle kıyaslayamazsınız, bu yüzden ne bekleyeceğinizden emin olamazsınız."

"Açıkçası İspanya'daki yarış unuttmamız gerekenlerden biri ama ne olursa olsun önüme bakmayı tercih ederim arkama değil. Bu yüzden bu haftasonu da tekrar sıkı bir şekilde mücadele etmeye hazırım. Güçlü bir sonuç umuyorum"

Timo Glock: "Geçen sene Monako, değişen hava koşullarıyla bizim için aldatıcı bir yarıştı ama genel olarak cadde pistlerinde yarışmaktan gerçekten keyif alıyorum ve bu sefer özel olacak. Monako'da GP2'de iken bazı güçlü performanslarım vardı ve orada tamamıyla odaklanmış olmanız gerektiğini biliyorum. Çünkü bir hata yapıp da yarışı berbat etmek çok kolay. Sıralamaları iyi yerde tamamlamak önemli olacak, Monako'da her zaman olduğu gibi. Çünkü öndeki araç sorun yaşamadığı sürece onu yarışta geçmek hemen hemen imkânsız"

"Ne yazık ki İspanya GP, ilk turdaki sorunlar nedeniyle planlanana göre gitmedi ve bu sezon ilk kez puan alamamak sinir bozucu. Bu seneki araçların Monako'da nasıl olacağını tecrübe etmek ilginç olacak, çünkü daha az yere basma kuvvetine, oluksuz lastiklerden de daha fazla tutunmaya sahibiz. Genel olarak aracımız bu sezon oldukça iyi his veriyor, bu yüzden Monako'da rekabetçi olmamamız için herhangi bir neden yok"

Pascal Vasselon: "Bu seneki Monako GP, oldukça acayip olacak. Çünkü bu yarış için önceki sezonların aksine tam olarak adanmış bir aerodinamik pakedimiz olmayacak. Geçmişte kanatlara büyük değişikliker yapar, fazladan yere basma kuvveti oluşturmak için kanatçıklar eklerdik"

"Ama bu sene işler biraz farklı. Çünkü kurallar, yere basma kuvveti oluşturmak için yapabileceklerimizi kısıtladı. Bu da bu sene oldukça az yere basma kuvvetimiz olacağı anlamına geliyor. Bu nedenle neredeyse bütün pistlerde yere basma kuvveti peşinde koştuk. Monako artık bu konuda tek değil. Bir kaç güncelleme getireceğiz, çoğu yarışta bunu yapmayı amaçlıyoruz. TF109'un temel olarak çok rekabetçi bir araç olduğunu biliyoruz, bu yüzden güçlü bri haftasonunu dört gözle bekliyoruz"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -