• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Monako GP Öncesi BrawnGP

Posted by éndér_48 on Salı, Mayıs 19, 2009 No comments

Jenson Button: "Monako GP her zaman çok özel bir haftasonu olmuştur ve orada ikamet etmem nedeniyle gelecek ayki Silverstone yarışı öncesinde ilk ev yarışım olacak. Monako'ya hem pilotlar hem de takımlar sıralamasında lider olarak gitmek harika ama Barselona'da gördük ki öndeki performans aralıkları oldukça yakın"

"Bu haftasonu bir çok rekabetçi araç olacak. Normal sürüş stilim çok düzgün ama burada aracımdan en iyisini elde edebilmek için bunu biraz değiştirmem gerekecek. Monako'da agresif olmanız ve açıkçası bariyerlere saygı gösterirken onların gözünüzü korkutmasına izin vermemeniz gerekiyor. Piste çıktığınız her an, mutlak odaklanma, konsantre ve hassasiyeti devam ettirmeniz gerekiyor."

"Monako'da grid konumu çok önemli ve Cumartesi günü çok ilginç bir sıralama seansı geçireceğimiz düşünüyorum. Yarış başladıktan sonra geçiş yapmak neredeyse imkânsız, bu yüzden önde olmak ve iyi bir kalkış yapmak, başarılı bir haftasonu için önemli olacak."

Rubens Barrichello: "Bir Formula 1 aracını Monako'da sürmek muhteşem bir meydan okuma. Bu benim 17. Monako yarışım olacak ama MonakoGP, çekiciliğinden hiç birşey kaybetmedi ve daima takvimdeki favorilerimden biri olacak. Monako için tecrübe önemlidir ve grubun önünde yakın mücadelenin olacağı büyüleyici bir haftasonu bizi bekliyor"

"Burada sıralama, senenin en büyük zorluklarından biri ve yarışta kendinize en iyi şansı vermek adına herşeyi doğru yapmak önemli. Monako'nun eşsiz doğası, bir kaç teknik zorluklar sunuyor. Son tıllarda yapoılan yüzey yenileme çalışmalarının ardından beklediğiniz kadar engebeli olmasa da caddeler dar ve kıvrımlı"

"Araçta mümkün olduğunca fazla yere basma kuvveti ile piste çıkacağız ve iyi mekanik tutunma ile düşük hızdaki hakimiyet çok önemli. Ve arından tabii ki yarış haftasonu için Monte Karlo'nun çoğunu çevreleyen bariyerler var. Bariyerler çok yakınken aracın hızını gerçekten hissedebiliyorsunuz ama Monako aslında yarışlar arasında en düşük hızlı pist"

Ross Brawn: "Monako, eşsiz ve tahmin edilemeyen bir yer. Yarış haftasonuna çok kontrollü bir yaklaşıma sahip olmalısınız. Pit yolu ve padok, şehrin ortasındaki yeri ile çalışmak için hareretli bir ortam ve bu nedenle takvimdeki diğer yarışlara göre daha stresli. Monako'da sadece bir hata yapabilir ve yarış haftasonunu riske atabilirsiniz. Bununla birlikte bu seviyedeki fazladan zorluklara bayılıyoruz ve işte bu da Formula 1'i ve Monako'yu çok özel yapıyor"

"Aracımız düşük hzılı virajlarda iyi çalışıyor ve bize büyük güç ve mükemmel sürüş kabiliyeti sağlayan Mercedes motorumuz var; kıvrımlı cadde pistinde bu da önemli. BGP001 aracı, mekanik olarak çok iyi, bu pistin düşük hızlı doğasında bunun avantajını kullanmalısınız. Monako, gerçek bir piot pisti, (pilotların) performansları çok fark yaratabilir"

"Jenson ve Rubens, hem hassas hem de istikrarlı pilotlar. turlarında iyi bir ritm tutturabilmeleri için onlara mümkün olduğunca fazla pist zamanı vereceğiz. Monako'da amacımız daima polü almak veya sıralamalarda öne çok yakın kalmak. Ne Jenson ne de Rubens Monako'da kazanmadılar ama podyuma çıktılar. Bu yüzden haftasonunun çoğunda azimli olacaklarından eminim"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -