• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Monaco GP Öncesi: Force India

Posted by éndér_48 on Salı, Mayıs 19, 2009 No comments

Adrian Sutil

Monaco uzmanı olarak bilinmeye başladın. Bu yılki yarış hakkında ne düşünüyorsun?

" Her zaman oaraya gitmek güzel olmuştur, çünkü benim favori pistlerimden birisi, atmosferi ve bütün haftasonunu seviyorum. Çok özel ve benim için iyi anları olan bir pist. İki yıl önce ıslak antreman seansında en hızlıydım ve geçen yıldan daha iyi bir şekilde geldik, ve tekrar ıslak ve kuru pistle tekin olmayan koşullar oluştu. Burada sırasıyla iki güzel yıl geçirdim ve belki bir yenisinin daha olabileceğini umuyorum. Fakat her zaman son derece koşullara bağlı oluyor."

Sıra yükselmeye başladığında ve stratejin çalışmaya başladığında geçen yıl ne hissettin?

" Elbette çok hoştu. Her tur pit duvarının önünden geçerken pit tahtasında bir pozisyon yükseldiğimi gördüm ve iyi işler olacağını düşündüm. Puan kazanmaya doğru ilerlerken 'Vayy canına, bu benim yarışım!' diye düşündüm. Dördünü sıradayken yarışın bu bölümünde en hızlı tura imza attım, inanılmazdı."

" Her şey biraraya geldi, gerçekten iyi bir stratejimiz vardı ve kusursuzdu. Kurumaya başladığında kuru zemin lastiklerine geçme için doğru zamandı. Her şey % 100'dü. Ardından benim ve takım işin şok anı yaşandı. Rüya gibiydi ya da açıkcası kabus. Uyancağınızı düşünüyorsunuz ve hiçbir şey olmayacağını. Hayal kırıklığı fakat gerçekten bu nasıl olabildi. Hala harika bir haftasonu olduğunu düşünüyorum. Çok iyi iş çıkardım ve çok gururluyum."

Senin için Monaco'nun en özel olan yanı neresi, nereden orada evindeymiş gibi hissediyorsun?

" Pistin yapısını seviyorum ve F3 yıllarımdan beri orada hızlıydım. Çok dar, hızlı olmk için oldukça fazla risk almanız gerekiyor ve her zaman duvarlara çok yakın gitmek zrundasınız. Ve pisti bilmek zorundasınız, farklı kamberler ve çok dikkarli olmanız gereken tuzaklı alanlar. Oraya gidebilir ve pilot olarak daha fazlasını vermek için yavaş araçla etkileyici bir sürüş yapabilirsiniz, bu yüzden motivasyon önemli. Belki de her şey bu yüzden bir araya geliyor!"

Bu yıl her zaman olduğundan daha rekabetçi bir aracınız var. Gridde üst sıralara yükseleceğinizi gerçekten hissediyor musunuz?


" Potansiyel olarak evet. Alanların birbirine çok yakın olacağıı düşünüyorum bu yüzden her saniyeyi hesaplamalısınız. Bahreyn' benzer olabilir, Q2'ye kalmak için yalnızca birkaç yüzdelik dilime ihtiyacımız vardı ve sıralama turlarında hızlı bir tur elde etmeyi umuyorum. Q2'ye kalmak için en iyi fırsatlardan birisi olduğunu düşünüyorum."

Yağmur bir başka haftasonu sanayardım edebilir mi?

" Her zaman bize yardımcı olur. Riskli, her şey olabilir. Kızaklama yaşayabilirsiniz ve duvarda sonuçlanabilir, Şangay'da olduğu gibi, fakat ıslak yarışlarda ortalama olarak ilk onda olduğumuz açık, bu yüzden puan kazanmak açısından bizim için daha kolay olabilir. Herhangi bir yarışta her zaman neden yağmur beklediğimin sebebi bu."

Giancarlo Fisichella

Son yarışm İspanya oldukça cesaet verici göründü. On gün sonra şu anki bakış açın nedir?


" İspanya bizim için oldukça iyi bir yarıl oldu. İlk bölümde yumuşak lastikleri değştirdikten sonra Nakajima, Kubica ve Piquet ile mücadele edebilirdim ve ardından yarışın son bölümünde herhanbi birisinden daha hızlı turlar attım. Genel olarak araç iyiydi,hızı oldukça cesaret vericiydi ve olan biten konusunda oldukça memnun olabileceğimizi düşünüyorum. Ön ayarlanabilir kanatlar işleri kolaylaştırmış gibi görünüyor ve buraya gelecek yeni modifikasyonların yılın ikinci yarısı için iyi olacağını düşünüyoum. Şimdiye kadar yaptığımızdan daha iyi bir sıralama geçirebilirsek daha iyi sonuçlar alabiliriz."

Giancarlo, Monaco yarışı sabırsızlıkla bekliyor musun?

" Evet, kesinlikle. Benim için Monaco dünyadaki en iyi pist ve favori pistlerimden birisi, kıvrımlı bir pist olarak tam bir fenomen, taraftarlar araçlara çok yakın bu yüzden gerçek atmosferi yaşıyorsunuz ve ortam çok güzel. Kesinlikle kutlama yapmak için en iyi yer, pazar günü iyi bir sonucu kutlayabileceğimizi umuyorum. İyi sonuçlar ve güzel anılar yaşattı bana. Geçen yıl 200. yarış startımı kutladım, 1998 ve 2000 yılında iki kez podyuma çıktım ve 2007'de kimse beklemezken eve dördüncülükle dönmüştüm, oldukça güzeldi."

Bu yılki olasılık hakkında ne düşünüyorsunuz?

" Gerçekçi olmal gerekirse bu yıl puan kazanmak zor olacak özellikle kuru olursa geçiş daha da zor. Fakat iyi sonuçlar almak benim hedefim. Bize yardımcı olmasını umduğumuz güncellenmiş aero pakete sahibiz, fakat bütün yarış tam bir piyango bu yüzden şansa da ihtiyacımız var."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -