• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Güçlü İstanbulPark Hakkında Merak Edilenleri Yanıtladı

Posted by éndér_48 on Cuma, Mayıs 22, 2009 No comments

Rizt Carlton Otel`de düzenlenen basın toplantısıda Anadolu Sağlık Merkezinin bu sene de Türkiye GP sağlık hizmetlerini üstlendiği duyuruldu. ASM, İstanbulPark’ta kuracağı tam donanımlı tıp merkeziyle pilotların, takım çalışalarının ve sportif açıdan organizyonun içersinde bulunan herkesin sağlığından sorumlu olacak.
Toplantıya Tıbbi Hizmetler Direktörü Prof.Dr. Metin Çakmakçı, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkan Vekili Faruk Süren, İstanbul Park Genel Müdürü Can Güçlü ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Tıbbi Delegesi Yardımcı Doç.Dr. Cem Boneval katıldı.

Açılışı TOSFED Başkan Vekili Faruk Süren yaptı: "Dünyanın en fazla ilgi çeken sporlarından birisi Formula 1, ilgi çekici olmakla birlikte süratli bir spor.Bu da her sporda olduğu gibi kazalar ve sakatlıklar getiriyor. Bu da hem tıbbi bakımdan hem de federasyonumuz bakımından bir düzenleme gerektiriyor.Bu görev federasyonlara verilmiştir. Anadolu Sağlık Merkezi bu görevi başarıyla yapıyor. Bir kaza anında sporcuya ancak Cem bey ve ekibi müdahele edebilir.Anadolu Sağlık ekibine tüm desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz, desteklerinin devam etmesini diliyoruz" deyip sözü Can Güçlüye bıraktı.

İstanbul Park Genel Müdürü Can Güçlü; "Bu sene 5. yapılcak olan yarış çok büyük bir çalışan grubu ve organizasyon gerektiyor. 6000'e yakın her kesimden insan o hafta içerisinde İstanbulda çalışıyor.FİA'nın bu konuda çok ciddi kriterleri var.Anadolu Sağlık Merkezi tüm kriterleri tamamıyla yerine getiriyor. 5 yıldır bu organizasyonda bize yardımcı oluyor.Özellikle burda Anadolu Sağlık Merkezine teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Tıbbi Delegesi Yardımcı Doç.Dr. Cem Boneval de, "Anadolu Sağlık Merkezi 5 yıldan beri 80 ila 100 arasında personelle hizmet veriyor.5 noktada araçlı ilkyardım ekiplerimiz var.Ekiplerimiz kaza noktasına ortalama 1 dakika sürede ulaşıcak şekilde hazır bekliyorlar. Daha sonra ilk müdahale ekibi, ardından da Formula 1 pistinin oraya kurulmuş bir hastane söz konusu. O hastaneye gittiğimizde içimiz rahat. Anadolu Sağlık Merkezi orada gereken her şeyi yapıyor. Bu kurulan sağlık merkezi, sadece yarışa katılan pilotlara ve pilotların bulunduğu takımların elemanlarına müdahale ediyor." dedi.

Anadolu Sağlık Merkezi Tıbbi Hizmetler Direktörü Prof.Dr. Metin Çakmakçı; "Bu ekip hiçbir zaman görülmüyor. Aslında görülmemesini de isteriz ama gerçekten bu işi ciddiyetle yapıyoruz. Bizim kurumumuz bu işi yapabilecek en iyi ve en donanımlı ekibe sahip. Bina olarak da, altyapı olarak da Türkiye ve dünyanın çok üzerinde bir donanıma sahibiz.Bunu da ancak bizim gibi bir vakıf yapabilir." dedi.

Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularına geçildi.

İstanbul Park Genel Müdürü Can güçlü pist ve pistin geleceği ile ilgili sorulara cevap verdi.

Can Güçlü: "Seyirci sayısının az olduğunu düşünmüyoruz, geçen sene pazar günü 40.000'in üzerindeydi.Her sene ortalama 15.000 yabancı seyirci geliyor. Bu sene de Global Ekonomik Krize rağmen bu sayıları yakalamayı hedefliyoruz. Satışlar geçen seneye göre iyi durumda."

Can Güçlü TRF1.NET muhabirlerinin de sorularını yanıtladı.
Pistin geleceği hakkında sorduğumuz soruya Can Güçlü "Pistin anlaşması 2011 yılına kadar. F1 de genelde 3 yada 5 yıllık planlar yapılıyor. Şu anda da 2011 yılının planları yapılmış durumda, 2011 yılından sonra da yarışların Türkiyede devam etmesi için bu yakınlarda anlaşmanın yapılması lazım. Bunla ilgili çalışmalarımız sürüyor." yanıtını verdi.

Seyirciye yönelik aktiviteler hakkında ki sorumuza ise;
"Pitwalkın bu kadar popüler olduğunu bilmiyorduk. Ancak bize gelen bildiriler bunu takip eden insan sayısı epey fazlaymış o yüzden gelecek sene yeniden yapmayı düşünüyoruz. Ama maalesef bu sene yok."

"Bu sene bir ilk olarak pilotlar panayır alanında TRT standında imza dağıtacaklar." dedi
Can Güçlü Formula 1 Türkiye GP 'si reklam ve tanıtımları hakkında da şunları söyledi;

Reklamın ağırlığını sponsor firmalar yapar. Bu sene ekonomik kriz nedeniyle reklam bütçeleri eskisi kadar büyük değil. Fakat Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum bize çok ciddi reklam alanları tahsis ediyorlar. E-5 üzerinde 34 tane köprüde, 1000 direk 100'ün üzerinde billboardda reklamımız var. İstanbul gibi bir yerde bu sayılar çok fazla değil ancak bu iş için ciddi para harcamak lazım.Biz imkanlarımız ölçüsünde yapıyoruz. Basın olarak bu işi biraz daha pompalarsanız çok makbule geçer.

Açık alanların kötüleşmesi konusunda da yarışların yaz ayında yapılmasının yeşil alanlara zarar verdiğini ve son 2 senede yaşanan su sıkıntısı nedeniyle yeteri bakımı yapamadıklarını belirtti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -