• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Galibiyetler Button'u Sıkmış!

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Mayıs 20, 2009 No comments

Dünya şampiyonası lideri Jenson Button, busene galibiyetler ile sıkılgan bir ruh haline girdiğini ve Monaco'nun kendisi için özel bir şey ifade etmediğini söyledi.

Button yıllar önce Monaco'ya geldiğinde yatı ile daha fazla ilgilendiği için takım patronu Flavio Briatore tarafından eleştirilmişti.

Ancak Button artık galibiyet kazanmaya başladığı bu yılın kendisi için daha az zevkli olduğunu söyledi.

Button "Şu anda gerçekten sıkıcı biriyim. Kız arkadaşım yarın döneceği zaman arayacak."

"Biraz farklı çünkü bu sene işler yolunda gidiyor ve nasıl geliştirebileceğinizi düşünüyorsunuz. İşler iyi gitmediğinde ise geliştirmek zorunda olduğunuzu biliyorsunuz, nerede olduğunu da biliyorsunuz ancak yarışmaktan da uzaklaşmak zorundasınız çünkü unutmanız gerekiyor. Ancak şu anda bu mümkün değil." dedi.

Button şu anda tek düşüncesinin sıradaki yarış olduğunu söyledi.

Button "Buraya takımıma, aracıma ve kendime çok güvenerek geldim. Piste çıkmak için sabırsızlanıyorum. Ancak bu sezon kazandığım bir kaç yarışın ardından daha garip. Hafta sonundan keyif alıyorum ancak sabah kalkıyorum ve sıradaki yarışı düşünüyorum."

"Bu ilginç bir duygu, kariyerimin önceki bölümüne göre çok farklı. 5 yarıştan 4'ünü kazandım ancak buna çabuk alışıyorsunuz. Bunun ne kadar zor olduğunu asla unutmayacağım ancak kazanabildiğiniz zaman 2. olmak sizi üzüyor."

"Bu yüzden bunun üzücü olmadığını öğrenmek zorundasınız, bu kötü sonuç değil aksi takdirde delirirsiniz. Son haftalarda sürekli olarak sıradaki yarışı düşündüm, aklımda hep bu vardı ve verileri topladım. Oldukça stresli haftalar oldu, öyle olduğunu düşünmezsiniz ancak gerçekten öyle." dedi.

Monaco herkes tarafından özel görülse de Button, Monaco'da kazanmaktansa Silverstone'da kendi taraftarları önünde kazanmayı tercih edeceğini söyledi.

Button "Burada kazanmak harika olur ancak benim için en heyecanlı galibiyet kendi evimde Britanyalı taraftarlar için kendi evimde kazanmak olur. Kendi evinizde her yerden daha fazla taraftara sahip olursunuz bu yüzden en önemli galibiyet Silverstone'daki olur."

"Monaco da öyle, yegane bir pist, her yerden farklı. Burada kazanmanız şampiyon olacağınız anlamına gelmez ancak bu pist gibi bir başka daha yok ve burada yarış sonunda finiş çizgisini geçebilmek bile bir bonus."

"Burada her tur % 100 zorluyorsunuz. Tamamen odaklanmış olmak zorundasınız ancak agresif de olmalısınız. Bu yüzden burada da kazanmak özel ve finiş çizgisini geçtiğinizde rahatlıyorsunuz."

"Yarışın ardından zihinsel ve fiziksel olarak yorulmuş oluyorsunuz bu da yarışı daha özel kılıyor." dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -