• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

FOTA'Da Çatlak Büyüyecek Mi?

Posted by éndér_48 on Perşembe, Mayıs 28, 2009 No comments

Takımların FIA karşısından acil bir çözüm bulmaması durumunda Brawn ve Force India, 2010 Dünya Şampiyonası için başvuru yapacak sıradaki takımlar. Çarşamba günü yapılan toplantısının ardından çözüme yaklaşılmış olduğu öne sürülüyor.

Önümüzdeki cuma başvuru için son gün olması ile birlikte eğer çözümde bir başka gecikme olursa, Williams gibi tek işi Formula 1 olan Brawn ve Force India, 2010 şampiyonası için evraklarını teslim edip zinciri kıran diğer iki takım olabilir. Anlaşılan o ki çarşamba günü Frank Williams ve Adam Parr'ın toplantıdan ayrılmalarının istenmesi üzerine yapılan oylamada BrawnGP ve Force India diğer FOTA üyelerine katılmadı.

Çarşamba günü bahsedildiği gibi FOTA'da daha fazla çatlak oluşmayacak. Bunun nedeni de McLaren ve Mercedes'in arabulucu bir rol üstlenmesi ve bir anlaşmaya varılması olarak öne sürülüyor.

Anlaşmaya göre bütçe sınırı, öncelikle önümüzdeki sene 100 milyon euro olacak ve sonasında Mosley'in istediği gibi 2011'de 45 milyona çekilecek. Takımlara da bir iyi niyet gösterisi olarak takım başına bir kişi daha, mesela Red Bull'da yüksek ücret alan Adrian Newey, pilotlarla ve takım patronuna ilave olarak bütçe sınırından ayrı tutulacak.

La Gazzetta dello Sport'a konuşan FIA Başkanı Mosley: " Uzlaşıya gitme niyetindeyim ama eğer küçük ve yeni takımlar diğerlerine göre çok yavaş kalmadan çok daha düşük bütçelerle idare edebilirlerse"

Teknik uzlaşının ayrıntıları hâlâ taslak halinde ama anlaşılan o ki 2010'da parça ve bilgi paylaşımı ve hatta bütün müşteri aracının onaylanmış kullanmış kullanımı uzlaşının içinde yer alacak.

Mosley: " Bir çözüm için çok iyimserim. Büyük ve küçük takımlar çok farklı ilgi alanlarına sahip ve biz herkesi korumalıyız"

" Ferrari Cuma günü girecek mi? Öyle düşünüyorum. İyimserim ve kendime güveniyorum. Ferrari, Formula 1 için çok önemli ama Formula 1 de Ferrari için çok önemli."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -