• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Ferrari'nin FIA aleyhindeki davası Salı günü görülecek

Posted by éndér_48 on Cumartesi, Mayıs 16, 2009 No comments

Ferrari'nin bütçe kısıtlaması konusunda Paris'te FIA aleyhinde açtığı davanın salı günü görüşüleceği bildirildi.Formula 1'de önerilen kural değişkliklerini veto etme hakkı olduğunu savunan Ferrari, FIA'nın söz konusu kararını mahkeme yoluyla engellemeye çalışıyor.

Ferrari'den bir sözcü, The London Times gazetesinde yayınlanan açıklamasında, "FIA ile Ferrari arasında sözleşmeye dayalı bir anlaşma var, bu anlaşma bozulduğunda kendi haklarımızı korumamız gerekiyor" dedi.

FIA Başkanı Max Mosley ise, federasyonunun İtalyan ekibinin açtığı başvurunun ardından davayı kaybetmesi halinde temyize gideceklerini işaret etti.

Dün Heathrow'da takım temsilcileri ile Mosley arasında yapılan toplantının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Ferrari'nin yasal yollara başvurması diğer bazı takımlarca da destekleniyor. Toyota takım başkanı John Howett, "Toyota olarak, durumlarını anlıyoruz ve kendilerine destek veriyoruz" şeklinde konuştu.

Ferrari, Toyota, Renault ve Red Bull, 40 milyon sterlinlik opsiyonel bütçe kısıtlaması kuralının seride iki farklı grubun ortaya çıkmasıyla sonuçlanacağı belirterek, FIA'nın geri adım atmaması halinde F1'den çekileceklerini açıklamışlardı.

Dünkü toplantıdan hiçbir somut çözüm önerisi çıkmamasına rağmen takımlar FIA tarafından kabul edilebilir bir öneri üzerinde çalışmaya devam edeceklerini ve Monako GP hafta sonunda yeni bir görüşmenin olacağını söylüyor. Ancak gelecek sezon için katılım başvuruları 29 Mayıs'ta sona eriyor. Bu nedenle bu tarihten önce bir çözüm bulunması gerekiyor.

Dünkü toplantının ardından bir açıklama yapan Ferrari takım patronu Stefano Domenicali veto hakkı konusunda detaya giremeyeceklerini belirterek, "Bizim için F1 herşey demek. Bu bizim hayatımız. Formula 1'de olduğumuz, uygun bir şekilde göstermek için mücadele etmek istiyoruz" dedi.

Bu arada Mosley'in ise takımlara, ikna edici karşı bir öneri hazırlamaları için yedi gün verdiği belirtildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -