• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Ecclestone, Ferrari'nin F1'den Ayrılması Konusunda Endişeli

Posted by éndér_48 on Perşembe, Mayıs 21, 2009 No comments

Formula 1 patronu Bernie Ecclestone, bütçe sınırı kuralı nedeniyle Ferrari'nin spordan ayrılma beklentisi konusunda endişeli olduğunu kabul etti. Ferrarinin bütçe sınırı konusundaki yasal başurusu çarşamba günü Fransız mahkemesi tarafından reddedildi ve gelek hafta sona erecek olan 2010 şampiyonasına kayıt tarihi konusunda İtalyan takımının kayıt yaptırmama ihtimali artmış gibi görünüyor.

Takımlar FIAnın 40 milyon sterlinlik bütçe sınırına karşı alternatif bütçe sınırlamaları arayıp bulmaya çalışırken cuma günü Monaco'da biraraya gelecekler, Ecclestone durum karşısında tamamen rahat olmadığını söylüyor.

" Evet, endişeliyim, Onlar'ın ayrılmasını istemiyorum. Kimsenin bunu yapmasını istemiyorum."

Takımların 29 Mayıs'tan önce sorunları çözebileceği konusunda Ecclestone'un 'şüpheleri' var ve son güne kadar biçok takımın giriş bildirmeyeceğini iddia ediyor.

" Bekleyip görmemiz gerekiyor. Muhtemelen büyük bir çoğunluk giriş yapmayacak."

Ecckestone'a Ferrari'nin yeni gelecek takımların oluşturacağı kalite konusunda Formula 1'in başka bir kategori olacağı ve adının 'Formula GP3' olarak değiştirlmesi gerektiği şeklindeki açıklaması sorulduğunda Bernie: " Bu bir bakış açısı değil mi? F1 başladığından beri 70 takımdan fazla ekiple çalıştık. Ferrari tek istikrarlı takım çünkü ilk günden beri oradalar. Bu yüzden Ferrari'yi kaybetmek istemiyoruz."

Ecclestone ayrıca Ferrari'nin yasal başvurusunun reddedilmesinin şu anki duruma çözüm oluşturmak için atılmış küçük bir adım olduğuna inanıyor.

" Kesinlikle öncesiyle aynı. Vetodan bahsediyorum, doğru zamanda kullanmaları gerekiyor. Bu yüzden eğer bugün birileri bir şey yaparsa ardından pazartesi günü onlar da durdurmak için veto etmeleri gerekecek, bu açıdan değişen hiçbir şey olmadı. Ne olacağını görelim."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -