• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Dört Yeni Takım F1 Planlarını Doğruladı

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Mayıs 20, 2009 No comments

Eski GP patronu Nick Wirth, spor otomobil takımı Epsilon Euskadi, önde gelen yarış aracı mühendislik şirketi Ray Mallock Ltd. ve GP takımı Campos Racing, gelecek sene Formula 1'de mücadele etme planlarını doğruladı.

Şimdilik bir kaç takımın F1'de mücadele etme niyetinde olduğunu kamuoyuna duyurmuş olmasına rağmen bu niyetlilerin listesi, Ferrari'nin açtığı dava sonucuna göre daha da artabilir.

Yeni takımların spora girme planlarını sekteye uğratacak bir mahkeme kararına karşı FIA'nın savunma yapmasının nedenlerinden birinin, bu yeni takımların yönetim kuruluna sunduğu mektup olduğuna inanılıyor. Bu mektupta yeni takımlar, 2010 için herhangi bir gecikmenin olması durumunda çabalarının sonuç vermeyeceğini söylediklerine inanılıyor.

Kaynaklara göre F1'e girmeyi düşünen takımlar şöyle Lola, USF1, Wirth Research Epsilon Euskadi, RML, Formtech, Campos Racing ve iSport.

Başka iki takım daha F1'e girmeyi düşündüğünü ifade etti. Britanyalı F3 takımı Litespeed spora girmeyi düşündüklerini ifade eden bir bildiri yayınlarken Prodrive da bu yöndeki niyetini kabul etti.

Bununla birlikte geçen günlerde Prodrive patronu David Richards, 2010 kurallarındaki belirsizliğin kendilerini planları ile ilgili tekrar düşünmeye yönlendirdiğini belirtmişti.

Bernie Ecclestone de, F1 ile ilgilenen bir başka Amerikalı takımın olduğundan bahsetmişti.

Geçen hafta FIA Başkanı Max Mosley, 40 milyon sterlinlik bütçe sınırında geri adım atma niyetinde olmadıklarını, çünkü F1'e giriş yapacak takımlar için bunun hayati önem arz ettiğini söylemişti.

Eğer Ferrari mahkemede istediğini alırsa geçen ay FIA'nın duyurduğu 2010 kuralları askıya alınacak ve 29 Mayıs son başvuru tarihi de gözden kaçmamalı.

Mahkeme sonucunda kim kazanırsa kazansın karar temyize gidecek gibi görünüyor ve bu durumda da başvuru tarihinde herhangi bir erteleme olmasıyla FIA'ya yeni kual teklifleri sunmada FOTA'nın eline daha zaman fazla zaman kalmış olacaktır. Tabii bunun yanında yeni girecek takımların planları da sekteye uğrayacaktır.

Bilindiği gibi Fransız mahkemesinden kararın bugün yerel saatle 14:00'da çıkması bekleniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -