• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Domenicali: Kayıtlar Vazgeçiş Değil

Posted by éndér_48 on Cumartesi, Mayıs 30, 2009 No comments

Ferrari patronu Stefano Domenicali, FOTA grubunun 2010 dünya şampiyonasına 'şartlı' kayıt yaptırma kararının anlamının ilkelerine bağlı olarak doğru tarafta kaldıkları olduğunu fakat tekliflerinin FIA'nın çarpıcı derecede maliyet kısma istiğini memnun etmesini umduğunu söyledi.

Ferrari dahil birkaç takım gelecek sezon ile ilgili olarak bütçe sınırı kuralının değiştirilmemesi halinde 2010 şampiyonası konusunda FIA ile anlaşamayacakları tehditinde bulunmuş, dün son gün olan kayıt tarihinde konu yeni Concorde Anlaşması'nın imzalanması ve gelecek yıl uyguanacak 2009 kurallarının değiştirilmesi oldu.

" Çok basit. FOTA'yı oluşturan dokuz takım - Williams'ın üyeliği askıda, Concorde anlaşmasının imzalanması ve şu anki kuralların FOTA'nın önerileri doğrultusunda değiştirilemesi halinde 2010 şampiyonasına giriş için imza attı.Dün gerçekleştirilen hareket tamamen Ferrari'nin ilklerini koruyarak yapıldı, ana toplantı 12 mayısta bu FOTA üyeleriyle yapılacak."

Domenicali kararın Formula 1 Takımlar Birliği'nin FIA'nın bütçe sınırlaması görüşünü kanul etti anlamı taşımadığını vurguladı.

" Kesinlikle değil. İstek 2009 kurallarının başlangıç noktası olması, bunun anlamı bütçe sınırı olmayacak."

Domenicali FOTA'nın maliyeti düşürme planlarının bütçesi sınırı olmadan FIA'nın amacına etkin bir şekilde ulaşılacağına inanıyor.

" FIA iki amaçla önemli bir biçimde harcamaları azaltmak istiyor: mevcut takımların spordan ayrılmasını durdurmak ve yeni takımların giriş yapmasına olanak sağlamak. Her iki hedefte yerine getirilebilir: harcamalar büyük ölçüde düşürülecek ve aynı zamanda sporda kalmak için Formula 1'deki mevcut katılımcılar tarafından büyük bir gayret sarfedilecek."

Son uzlaşma teklifi kabul edilmesi halinde bunun FOTA'nın bir zaferi olarak görülmeyeceğini söyledi.

" Eğer bu olursa ve gerçekten olmasını umuyorum, Formula 1'in kazanan taraf olduğunu söylemeyi tercih ederim: teknolojinin temel karakteristiği ve sportif rekabet korunacak, kurallarda ve katılımcının uzun soluklu bağlığında istikrar güvencesi olacak. FOTA'nın her zaman istediği bu: Formula 1'in başarısı ve sağlığı için FIA ve Ticari Hak Sahibi ile yan yana çalışmak."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -