• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Domenicali: Bir Kez Daha Sınıfta Kaldık

Posted by éndér_48 on Pazartesi, Mayıs 11, 2009 No comments

Felipe Massa, İspanya Grand Prix'inde ikinci ve son pit stop'unda hata yapılmasaydı muhtemelen yarışı üçüncü sırada tamamlayabilirdi. Brezilyalı pilotun aracına istenilen seviyede yakıt doldurulmadan piste gönderildiği görüldü.

Red Bull'dan Mark Webber tarafından pit stop stratejisiyle geçilen Massa yine de dördüncülük için bir diğer Red Bull pilotu Sebasian Vettel'e karşı savunma yapmaya devam etti. Bununla birlikte aracında yeteri kadar yakıtı bulunmayan Massa, tasarruf yapmak amacıyla yavaşlayınca önce Vettel'e ardından Fernando Alonso'ya geçilerek üzücü bir şekilde altıncı sırada finish gördü.

Takım arkadaşı Kimi Raikkonen, sıralama turlarında taktiksel hata sonucu son seansa kalmayı başaramadı ve yarışa on altıncı sıradan başlamak zorunda kaldı. Fin pilot iyi bir start aldı ve ilk virajda Trulli'nin neden olduğu kazayla birlikte onunculuğa kadar yükselmeyi başardı. Fakat F60 hidrolik sorunu yaşaynca Raikkonen bir kez daha yarışı tamamlayamadı.

Konu ile ilgili olarak takım patronu Stefano Domenicali yarıştan sonra şöyle konuştu: " Bugün bir kez daha Kimi'nin yarış dışı kalmasına ve Felipe'nin son bölümde iki sıra kaybetmesine neden olan sorunlar yaşadık. Bu aynı zamanda gerçekten hakketiği üçüncülüğü de ondan çaldı."

" Ferrari gibi bir takım için bu kabul edilebilir bir durum değil: alışılmış standartımıza ulaşmak için tepki vermek zorundayız özellikle de performans bakımından. Önümüzde yapılacak çok şey var ve kesinlikle her zamanki kararlılığımızla bunun üstesinden geleceğiz.

Hatalar ve dayanıklılık sorunları Ferrari'ye çok değerli şampiyona puanlarına mâl olasa da F60 paketinin güncellenmiş hali en azından Massa için iyi çalıştı ve sezonun ilk puanlarını kazandı.

" Bu haftasonundan biraz memnun olabiliriz fakat aynı zamanda gelecek endişelerini durdurdu. Bir başka taraftan son haftalarda gösterdiğimiz gayret aracın performans seviyesinin gelişimi bakımından meyvelerini verdi. Dün sıralama turlarında ve bugün Felipe yüksek seviyede rekabetçiydi ve tur zamanlarına bakıldığında yarışta en iyi üçüncü zamanın şans olmadığını gördük, bu sezon önceki yarışlarda ulaşmamız gereken bir noktaydı. Bir kez daha dayanıklılık konusunda sınıfta kaldık."

Takım menajeri Chris Dyer her iki pit stopta yaşanan olaylara açıklık getirdi ve Massa'nın Ferrari'sinde yakıt ikmali sorunu yaşandığını ve problemin incelenmeye başladığını söyledi.

" Açıkcası yapmamız gereken çok iş var. Olanlardan dolayı çok üzgünüz ve takımın aracın performansını geliştirmek için göstermiş olduğu çabanın yeteri kadar karşılığını alamadığımızdan dolayı acı çekiyoruz."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -