• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Brawn GP ve Button Fırtınası İspanya'da da Esti!

Posted by éndér_48 on Pazar, Mayıs 10, 2009 No comments

2009 Formula 1 sezonunun 5. yarışının yapıldığı İspanya'da Brawn GP fırtınası esmeye devam etti.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan şampiyona lideri Jenson Button, baştan sona kontrollü bir yarış çıkararak damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı.

Bu sezonki 5. yarışta 4. galibiyetini alan İngiliz sürücü İspanya'da aldığı galibiyet ile puanını 41'e çıkardı ve şampiyonada avantajını arttırmış oldu.

Brawn GP'nin Brezilyalı pilotu Rubens Barrichello, 3. sıradan başladığı yarışın başında liderliği kazandı ve ilk pitlere kadar lider gitti. Yarışta 3 pit stop stratejisi uygulayan Barrichello iyi bir yarış çıkardı ve yarışı takım arkadaşının arkasında 2. sırada tamamlayarak takımının bu hafta sonu maksimum puanları kazanmasını sağladı.

Red Bull pilotu Mark Webber, 5. sıradan başladığı yarışta pit stratejisi ve iyi sürüşü sayesinde son pitlerde 3.lüğü ele geçirdi ve bunu yarış sonuna kadar koruyarak podyuma çıkmayı başardı.

Sebastian Vettel yarışın başında Massa'ya geçilmesinin ardından pitlerde de Brezilyalı pilottan kurtulamadı ve yarışta 4.lük ile yetinmek zorunda kaldı.

Fernando Alonso, ilk pite erken girecek olmasına rağmen ilk bölümdeki güvenlik aracı periyodunda yaptığı yakıt tasarrufu ile pek zarar görmedi ve istikrarlı bir yarış çıkardı. Yarışın son bölümünde Massa'nın yaşadığı sorunu iyi değerlendiren Alonso 5. olarak kendi ülkesinde taraftarlarını sevindirmeyi başardı.

Massa daha fazla puan beklediği İspanya'da ancak 6. olabilirken onu gerilerden başlayan BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld takip etti. Nico Rosberg yarıştaki son puanı kazanan isim oldu.

Lewis Hamilton startta pist dışına çıkmasına rağmen ilk virajdaki kazaya karışmadan devam edebildi ve iyi bir yükseliş gerçekleştirdi ancak lastiklerinde sorun yaşayan Hamilton'un performansı düştü ve İngiliz pilot ancak 9. olabilidi.

Toyota'da yarışı tamamlayan tek isim olan Timo Glock, ilk pitleri beklenenden erken yaptı ve gerilere düştü ve yarış sonunda ancak 10. olabildi.

BMW Sauber pilotu Robert Kubica 11. olurken onu Piquet, Nakajima ve Fisichella takip ettiler.

Ferrari ve Mclaren'in Fin sürücüleri Raikkonen ile Kovalainen ilk turda yaşanan kaosta pozisyon kazanmayı başarsalar da her iki pilot mekanik sorun nedeniyle yarışa erken veda ettiler.

Trulli, Buemi, Sutil ve Bourdais ilk turda yaşanan kaza sonucunda yarış dışı kaldı.

Geçişin az olduğu 2009 İspanya GP'sinin ardından Jenson Button puanını 41'e çıkardı ve liderlik avantajını biraz daha arttırdı. Onu 27 puan ile Barrichello, 23 puan ile Vettel takip ediyor. Markalar klasmanında ise Brawn GP 68 puan ile, 38.5 puana sahip Red Bull'un önünde lider.

Sezonun 6. yarışı 2 hafta sonra Monaco'da gerçekleştirilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -