• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Dennis McLaren'in F1 Çalışmalarından Ayrıldı

Posted by éndér_48 on Cuma, Nisan 17, 2009 No comments

McLaren takımı, Ron Dennis'in Formula 1 takımından ilişkisini kestiğini doğruladı.

McLaren Perşembe günü, Dennis'in McLaren Racing'deki CEO görevini Martin Whitmarsh'a devrettiğini açıkladı.

Dennis artık tamamen, şimdi bağımsız bir firma haline gelen yeni spor araçları işi McLaren Otomotiv odaklanacak. McLaren Otomotiv, ilk McLaren spor aracını 2011'de tanıtmayı planlıyor.

Yılların ardından Malezya'da ilk kez yarışta olmayan Dennis,ayrılma kararının sadece kendisine ait olduğunu söyledi.

Dennis: "Vodafone McLaren Mercedes'in takım başkanlığı görevini Martin Whitmarsh'a 16 Ocak'ta, yeni Formula 1 aracının tanıtımında devretmiştim"

"O gün, 2009 Avustralya GP'ye katılıp katılmayacağım bir çok defa soruldu. Cevabım 'evet'ti. Vodafone McLaren Mercedes'in adamı olmasam da beklendiği gibi oraya katıldım. Kabul ediyorum garip bir duyguydu"

"Bir sonraki yarış Malezya GP'yi Britanya'da televizyondan izledim, bunu şaşırtıcı şekilde kolay bir aktivite buldum. Yıllar boyunca bir çok yarışa aralıksız katılmamın ardından bu konuda daha duygusal olmayı beklerdim"

"Kabul ediyorum benimle anlaşmak her zaman kolay değildir. Kabul ediyorum Formula 1'de McLaren için daima sıkı bir şekilde mücadele ettim. Mx Mosley veya Bernie Ecclestone'nin, bu kararımdan memnuniyetsiz olacağından şüpheliyim. Ama kimse benden bunu yapmamı istemedi. Bu benim kararımdı."

"Aynı derecede, McLaren Grubu'nun bugünkü yeniden yapılanmasının mimarıydım. Yine söylüyorum, kimse benden bunu yapmamı istemedi. Bu benim kararımdı"

"McLaren Grubu ve Mcaren Otomotiv için bu bakışla ilgili muazzam derecede kendimi hevesli hissediyorum ve Formula 1'in meseleleriyle ilgili yönetim kuruluna rapor vermede Martin'i bıraktığım için de herhangi bir huzursuzluğum yok"

McLaren ayrıca Richard Lapthorne'nin, McLaren Otomotiv'e part-time dirktör ve McLaren Grubu'na part-time başkan olarak atandığını açıkladı.

Lapthorne: "McLaren Grubu'na katılmak, spor araçları pazarında McLaren'in genişlemesi üzerine Ton Dennis ve onun takmıyla yakın birşekilde çalışmak çok heyecan verici bir zaman"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -