• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Bridgestone'de Daha Dar Ön Lastik Planı

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Nisan 22, 2009 No comments

Bridgestone, şu anki Formula 1 araçlarının karakterlerine daha uygun olan nispeten daha dar ve alçak profilli ön lastikleri gelecek sene üretmeyi planlıyor.

Formula 1 lastiklerinden oluksuz olanlara geçilmesine rağmen, ön ve arka lastiklerin ölçüleri değişmedi. Ebatlar değişmeden oluksuzlara geçiş, arkaya kıyasla önde daha fazla tutunma getirdi ve böylece arkadan kaymalar tetiklendi.

Bu durum da takımların araçlarındaki ağırlık dağılımını 2008'e göre daha da öne almaya zorladı. Böylece KERS'i kullanırken Robert Kubica gibi ağır pilotlar için daha zor bir durum söz konusu oldu.

Bridgestone, lastiklerin bu özelliklerini, hamurlardaki değişiklikle paralel olarak yürütüyor, çünkü gelecek sene yakıt ikmâlinin kalkmasıyla daha dayanıklı lastikler gerekecek.

Bridgestone Motorsporları Lastik Gelişim Sorumlusu Hirohide Hamashim: "Bunu şu anda FIA ile görüşüyoruz. Henüz karar vermedik ama eğilim, daha dar bir ön yönünde (lastik)"

"Takımlar Bridgestone'den aracı dengelemesini talep ediyor. 2008'de, 2009 için daha küçük bir ön lastik teklif etmiştik ama arkadan kayma eğilimi uyarımıza rağmen herkes buna karşı çıktı. Çünkü araçlarını tasarlamışlardı bile."

"Kışın bir 2010 taslak lastiğini denedik, bir parça daha dar, bu şekilde araç şu anki lastiklere göre daha dengeli oldu. Ama 2010 için yeteri kadar dar değiller, çünkü KERS'i kullanmak zorundalar, bu yüzden bunu da düşünmemizi istediler."

"Şu anda daha da dar bir ön lastik teklif ettik"

Hamashima, ön lastiklerin aynı kalıp arkadakilerin daha geniş yapılma durumunu önesemiyor.

Hamashima: "Daha geniş bir arka lastik, çok daha pahalı. Çünkü mekanizmayı ve diğer şeyleri revize etmek zorunda kalırız. 1997'de daha dar ön (lastikler) vardı, bu yüzden zaten mekanizmamız var"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -