• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Bahreyn GP Öncesi Renault

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Nisan 22, 2009 No comments

Fernando Alonso

Fernando, Çin'de büyük adım attıkancak pazar öğleden sonra şans senin yanında değildi.

FA: Bu doğru. Gerçekten potansiyelimizi gösterdiğimiz iyi bir hafta sonundan puansız eve dönmek üzücü. Araca eklenen yeni parçalar büyük adım atmamızı sağladı ve takım bu parçaları Çin'e getirmeyi başarıp sıralamalarda araca ekleyerek büyük iş çıkardı.

Sıralamalarda ilk çizgiyi elde etmemiz ne kadar geliştiğimizi gösterdi ve bu tüm takım için cesaret verici. Ne yazıkki yarışa biraz hafif yakıt yükü ile başladım ve ilk pitimi güvenlik aracında yapmam ile neredeyse yarışım orada bitti çünkü grubun arkasına düşmüştüm. Bu aldığımız kararların bizim tarafımızda olmadığı günlerden birisiydi.

Bu hafta sonu Bahreyn'e gidiyoruz ve burası senin geçmişte kazandığın bir pist. Burada yarışı seviyor musun?

FA: Evet, burası mücadeleci bir pist ve 2005 ve 2006'da Renault ile aldığım galibiyetlerim var. Yerleşim yeri bakımından pist çok tozlu ve koşullar turdan tura değişebiliyor bu yüzden dikkatli olmanız gerekiyor ancak yine de özellikle 1 ve 4. virajlarda geçiş fırsatı var.

Burası takvimdeki frenler üzerinde en gereksinimli pistlerden birisi bu yüzden cuma günü antrenmanlarda lastik bozulmalarına dikkat etmeliyiz.

Bu hafta sonu ne olabilir?

FA: Umarım Çin'deki performansı tekrar götürebiliriz. Böyle olursa Q3'e kalabiliriz ve puanlar kazanabiliriz. Hâlâ sezonun ilk dönemindeyiz ve takım çoktan inanılmaz gelişim gösterdi. Bu da şampiyonluk mücadelesi verebileceğimiz konusunda bana güven veriyor.

Avrupa'ya döndüğümüzde daha fazla gelişim olacak ancak sezonun bu döneminde mümkün olduğuk kadar puan kazanmak önemli. Böylece sezon sonunda önlerde mücadele edebiliriz.

Nelson Piquet

Nelson, Çin'de yapmurlu bir hafta sonu daha geçti ve hem sen hem de takım için zor bir yarıştı.

NP: Evet, Malezya'daki hafta sonunun ardından Çin'de kuru bir hafta sonu umuyordum ancak daha sonra yağmur başladı ve starttan önce zor bir yarış olacağını biliyorduk. Görüş gerçekten çok kötüydü ve araç pist üstünde kayıyordu bu da beni bir kaç kez yakaladı ve aracıma zarar vermeme neden oldu.

Takımın bir hiç ile dönmesi utançverici ancak üzüntüyü geride bırkaıp benim aracımda da yeni paketin olacağı Bahreyn'de tekrar mücadele edebiliriz.

Bahreyn'de yarışı seviyor musun?

NP: Eğer dürüstsem burası benim favori pistlerimden birisi değil ancak 5 ve 6. virajlar gibi çok heyecnalı yerler var. Ancak pistin konumu nedeniyle pist yüzeyi çok tozlu oluyor özellikle de yarış çizgisinin dışı çok kötü ve hata yapıp genişten dönmek pahalıya mal olabiliyor.

Aynı zamanda en sıcak yarışlardan birisi olduğu için fiziksel olarak en gereksinimli yerlerden birisi ancak Malezya'daki nemin aksine sadece sıcak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -