• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Belçika'da Mercedes Dublesi, Zafer Hamilton'un !!

Posted by éndér_48 on Pazar, Ağustos 23, 2015 1 comment

2015 Formula 1 takvimindeki 1 aylık yaz tatilinin ardından 11. yarış ile start alan sezonun ikinci yarısındaki ilk yarışa efsanevi Spa-Francorchamps pistiyle ev sahipliği yapan Belçika GP'inde zafer Mercedes pilotu Lewis Hamilton'un oldu.


Yarışa pole pozisyonundan başlayan İngiliz pilot, iyi bir startın ardından rakiplerinden de baskı görmeden finişe ulaşmayı başardı ve rahat bir galibiyetle podyumun en üst basamağında yer aldı.

Yarışa ikinci cepten başlayan bir diğer Mercedes pilotu Nico Rosberg ise startta patinajda kalarak kaybettiği sıraları pit-stoplarda geri almayı başarırken önünde yer alan takım arkadaşı Hamilton ile olan farkı da eritemeyerek ikinci sırada finiş gördü ve takımına duble sevinci yaşatmış oldu.

Lotus ile harika bir yarış çıkaran Romain Grosjean ise tek pit-stop stratejisi ile yarışan Ferrari pilotu Sebastian Vettel'in son turlarda lastik patlatmasıyla damalı bayrağı üçüncü sırada gördü ve Belçika'dan podyum finişle ayrılan son isim oldu. Aynı zamanda bu sonuç takıma ve Fransız pilota sezonun da ilk podyum sevincini yaşatmış oldu.

Yarışa 12. cepten başlayan Red Bull Racing pilotu Daniil Kvyat ise harika bir yarış çıkartarak dördüncü sırada finiş gördü ve son zamanlardaki yükselen performansını da devam ettirmiş oldu.

Startta harika bir kalkış gerçekleştiren Force India pilotu Sergio Perez ise dördüncü cepten başladığı yarışta ilk virajı ikinci sırada döndü ve efsanevi Eau Rouge rampasından sonraki düzlüğün sonunda da liderlik için Hamilton'a yaptığı ataktan galip ayrılamayarak ikinciliğini sürdürdü. İlerleyen turlarda da Red Bull Racing pilotu Daniel Ricciardo'nun erken pit-stopuna cevap olarak pite girerek kaybettiği yerini bu kez pist üzerinde kazanmayı başardı. Ancak bu mücadele esnasında da Nico Rosberg'e geçilmekten kurtulamayan Perez ilerleyen turlarda da rakiplerine karşı mücadele etmekte zorlandı ve beşincilikle yetinmek durumunda kaldı.

Williams Martini Racing ile Felipe Massa altıncı sırada finiş görürken, 900. yarışını tamamlayan Ferrari ise hayal kırıklıklarına bir yenisini ekleyerek tek pis-top stratejisi ile podyum mücadelesi veren Sebastian Vettel'in son turlarda lastik patlatarak düştüğü on ikincilik ve Kimi Raikkonen'in de yedinciliği ile Belçika'ya veda etmiş oldu.



2015 Formula 1 sezonunda heyecan iki haftalık aranın ardından 4-6 Eylül tarihleri arasında koşulacak takvimin 12. yarışı İtalya GP'i ile devam edecek.

- Ender MAZI -

1 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -