• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Mercedes Avusturya'da Dubleyle Dödü, Zafer Rosberg'in !!

Posted by éndér_48 on Pazar, Haziran 22, 2014 5 comments

2014 Formula 1 sezonunda 11 yıllık aranın ardından takvime tekrar dahil olan Avusturya GP'inde zafer Nico Rosberg'in olurken, Lewis Hamilton'un ikinciliği ile de Mercedes duble yapmış oldu.


Yarışın startıyla birlikte iyi bir kalkış yapan Rosberg, ikinci sıraya yükselip Bottas'a yerini geri verirken bir diğer Mercedes ile dokuzuncu sıradan mükkemmel bir kalkış yaparak beşinciliğe kadar yükselen Lewis Hamilton ile birlikte yarış boyunca hem pist üzerinde hem de pit-stoplarda Williams Racing pilotlarını geçmeyi başardılar ve bu sezon 6. kez ilk iki sıranın sahibi oldular.

Sezonun sürpriz grid dizilimini yaratan Williams Racing pilotları Valtteri Bottas ile Felipe Massa ise sırasıyla 3 ve 4. sıralarda finiş görürlerken, Bottas Formula 1 kariyerindeki ilk podyum sevincini de Red Bull Ring pistinde yaşamış oldu.

Bu sezonki tüm yarışlarda finiş görme başarısı gösteren tek takım olan Ferrari ile Fernando Alonso 5, Kimi Raikkonen ise 10. sırada finiş gördüler ve her iki pilotuyla birden puan alan bir diğer takım oldular.

McLaren'den Kevin Magnussen sezona flaş bir başlangıç yapıp gerisini pek getiremese de Avusturya'da Force India pilotları Sergio Perez & Nico Hulkenberg'in ortasında 7. sırada finiş gördü.

Red Bull Racing pilotları ise kendi evlerindeki yarışta adeta hayal kırıklığı yaşarken Sebastian Vettel'in yarış dışı kaldığı yarışta Daniel Ricciardo 9. sırada finiş gördü.

Red Bull'un ikinci takımı konumundaki Toro Rosso pilotları ise her iki pilotuyla birden yarış dışı kalarak finiş görmeden ayrılmış oldular.

Yarış sonunda Mark Webber'i görmek ise gerçekten harika oldu benim için... :)


- Ender MAZI -

5 yorum:

massa kötü bitirdi ne yazık ki

webber vettelden intikam almaya gelmiş adeta :D

abi bu kimi nezaman bişiler yapcak acaba !!

ros'u geçsek iyidi puan farkı 29 oldu ama hamilton için çok iyi yarıştı gerçekten hele ki startta harika kalktı gerçekten de

yarışlar o kadar da zevkli değil artık sanki

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -