• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Hem Singapur Hem Liderlik Hamilton'da !!

Posted by éndér_48 on Pazar, Eylül 21, 2014 No comments

2014 Formula 1 takviminin 14. yarışına Marina Bay pistiyle ev sahipliği yapan Singapur GP'inde zafer Mercedes pilotu Lewis Hamilton'un oldu.


Takım arkadaşı Nico Rosberg'in formasyon turunda yaşamış olduğu debriyaj ve elektronik problemler nedeniyle pit yolundan start almasıyla ilk çizgide yalnız kalkış yapan Hamilton, rahat biçimde ilk viraja önde lider girdi ve yerini korumayı başarmış oldu.

Sergio Perez'in Adrian Sutil'e yaptığı atakta blokaj yaşayarak ön kanadını kaybederken güvenlik aracını devreye soktu ve tüm stratejik çalışmalar baştan yapıldı.

20 dakikalık güvenlik aracı periyodunun ardından Hamilton son pit-stopu için 10 turda 25 saniyelik fark açarak inanılmaz bir performans gösterdi ve yarışa Red Bull Racing pilotu Sebastian Vettel'in arkasında ikinci sırada geri döndü. Vettel'in yarışın sonuna kadar aynı lastiklerle devam etme stratejisiyle biten lastikleri ve DRS avantajını kullanan Hamilton, galibiyeti sonuna kadar mücadele ederek kazandı ve şampiyonada da liderliğe yükseldi.

Sebastian Vettel'in ikinci olarak uzun süre sonra podyum sevinci yaşamasına sevinen Red Bull Racing takımı, bir büyük sevinci de sezona flaş bir başlangıç yapan Daniel Ricciardo'nun üçüncülüğüyle gelen podyum finişle güldü.

Yalnızca 1.1 saniye farkla Red Bull pilotlarının ardından finiş gören Ferrari pilotu Fernando Alonso'yu, Williams Martini Racing ile Felipe Massa takip ederken Toro Rosso ile Jean-Eric Vergne 6, Force India pilotu Sergio Perez 7. sırada finiş görerek önemli puanların altına imzalarını attılar.

Sırasıyla Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg ve Kevin Magnussen ise ilk onu tamamlayan isimler oldular.

Nico Rosberg ise sorun yaşamaya daha formasyon turunda başlarken, pit yolundan start aldığı yarışta sorunlarla boğuşmaya devam etti. Alman pilot telsiz sorununun yanı sıra 3. vitesten 5. vitese geçmek zorunda kalırken pit limitörünün de çalışmaması dikkat çekti. Pit-stopta direksiyon değişikliğine giden Rosberg en son vitesin boşta takılı kalmasıyla hem yarıştan hem de liderlikten olmuş oldu.



- Ender MAZI -

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -