• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

WTCC: 2014 Açılış Yarışı Fas'ta Kazananlar Lopez & Loeb

Posted by éndér_48 on Pazar, Nisan 13, 2014 1 comment

2014 WTCC sezonunun açılış yarışına Marakeş pistiyle ev sahipliği yapan Fas GP'inde ilk yarışı pole pozisyonundan start alan Jose Maria Lopez kazandı.


Startla birlikte ilk sıradaki yerini 14 tur boyunca korumayı başaran Arjantinli pilot takım arkadaşlarının önünde damalı bayrağı ilk sırada görerek ilk yarıştan galibiyetle ayrılmış oldu.

WTCC serisindeki ilk yarışına çıkan Sebastien Loeb ise ikinci sıradan start aldığı yarışı yine ikinci sırada bitirerek ilk yarışından podyum finişle ayrılmış oldu.

Sıralamaları ikinci bitirip kural ihlali nedeniyle ceza alan son şampiyon Yvan Muller, dördüncü sıradan başladığı yarışta startla birlikte bir basamak yükseldi ve takım arkadaşlarının ardından yarışı üçüncü sırada tamamlayarak takım arkadaşları ile birlikte takımı Citroen Racing adına sezona inanılmaz bir başlangıç yapma keyfi yaşattılar.


Marakeş'in ev sahipliğinde gecikmeli gerçekleştirilen 16 turluk ikinci yarışta ise ters grid uygulaması ile pole pozisyonunun sahibi olan ROAL Motorsport pilotu Tom Coronel, Chevrolet RML marka otomobili ile kötü bir start alarak ikinci sıradan start alan yerel kahraman Mehdi Bennani ile temas yaşayarak kaza yaptı ve henüz ilk viraja gelmeden yarış dışı kalarak önce güvenlik aracının girmesinin sonra da kırmızı bayrakla yarışın durmasına sebep oldu.

İkinci start öncesi aralarında hararetli konuşmalar yapan ikili dışarıdan bakıldığında oldukça komik demeçler verirken Coronel başlangıçta oldukça yumuşak bir dokunuş yaptığını ama sonra sürekli sürekli ittirerek kazaya sebebiyet verdiğini ifade ederken önümüzdeki haftasonunda da yarış olması nediniyle aracının ciddi hasar görmesinin çok kötü olduğunu belirtti.

Mehdi Bennani ise kendi yolunda gittiğini Tom'un kendisine çok az boşluk bıraktığını ifade ederken olay sonrası yanına gelen Tom'a biz arkadaşız ve özellikle senin olmandan ötürü çok ama çok ağlıyorum şeklindeki ifadelerine de gül gül öldüm.Aracında üzüntüden geberen yerel kahramanı bir başka Honda pilotu Tarquini senin hatan değil şeklinde teselli ederken ikinci startın ardından Bennani pitten geçme cezasına çarptırıldı.

Güvenlik aracının ardında gerçekleştirilen ikinci start ile hızlı bir tırmanış gösteren Citroen Racing pilotları Loeb & Muller ilk iki sıraya yükselirlerken Borkovic'in aracının start düzlüğünde tehlikeli bir şekilde kalmasıyla güvenlik aracı tekrar girmek durumunda kaldı.


Startla birlikte son 7 turu takım arkadaşı Lopez'in önünde tamamlamayı başaran Sebastien Loeb, böylece ilk kez mücadele ettiği WTCC serisinde henüz kariyerinin ikinci yarışında zafere ulaşma başarısı gösterdi.

Compos Racing pilotu Hugo Valente ise Chevrolet RML Cruze marka otomobili ile üçüncü sırada finiş görerek podyuma çıkma başarısı gösterdi.

Günün olay adamı Mehdi Bennani ise start düzlüğünün son metrelerinde adeta fotofinişle Tom Chilton'a geçilerek kendi seyircisi önünde 5. sırada finiş gördü.


- Ender MAZI -

1 yorum:

harbi o ne saçma sapan demeçtir öyle ağlıyorum nedir yaa :D

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -