• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

2013 Avustralya GP Yarış Yorumu - İddaa

Posted by éndér_48 on Cuma, Mart 15, 2013 No comments

Özlemle beklenen 2013 Formula 1 sezonu nihayet Avustralya Grand Prix'i ile start alıyor.


Melbourne'de yer alan Albert Park pistinin ev sahipliğiyle açılışı yapılacak 2013 sezonunda cuma antrenmanları geride kaldı ve Red Bull Racing pilotları rakiplerinden üstün bir performans sergiledi.Yarışta ve sıralama turlarına bu üstünlüklerini taşıyacaklarını düşünüyorum.

Mark Webber'i de hem tecrübesine dayanarak seçimlerimden dolayı hem de yerel kahraman olarak piste çıkacak olmasından dolayı takım arkadaşı Sebastian Vettel'e oranla bir adım önde olacağını düşünüyorum.

Sıralama : Pole pozisyonunun sahibi olarak Red Bull çiftinden birinin kazanacağını düşünüyorum ve tahminim Vettel'den yana.

Yarış : Red Bull Racing, Ferrari, McLaren, Mercedes & Lotus takımlarının favoriler arasında yer aldığı 2013 sezonunda başka bir takımdan kazanan çıkması pek de olası değil.Sezonun ilk yarışı olması sebebiyle takımların dayanıklılık konusunda da sıkıntılar yaşayacağını düşünürsek ilk yarış tahmini oldukça şansa dayalı olacak.Ben seçimimi Avustralya'da yerel kahraman olarak yarışacak olan Mark Webber'den yana kullanıyorum.

Grup A ( Vettel - Alonso - Hamilton - Button ) : 4 farklı takımın pilotlarının yer aldığı A grubunda kaza veya teknik bir sorunun yaşanmayacağını öngörürsek Vettel'i yüksek oranda favori görüyorum.

Grup B ( Raikkonen - Webber - Grosjean - Perez ) : Lotus pilotlarının her ikisini birden bu gruba dahil edip Rosberg veya Massa'dan birisini dahil etmemeleri gerçekten çok şaşırtıcı olmuş.Ben daha önce de belirttiğim gibi bir aksilik yaşanmadığı takdirde Mark Webber'i yarışın dolayısıyla da bu grubun favorisi olarak görüyorum.

Grup C ( Rosberg - Massa - Hulkenberg - Maldonado ) : Öncelikle Williams takımından bu sezon hiçbir başarı beklenmemeli gerçekten geçen seneye oranla da büyük düşüş yaşayacakları düşüncesindeyim.Gruptaki favorim ise Ferrari'den Massa yerine testlerde de güçlü bir profil çizen Mercedes pilotu Rosberg'ten yana.

Grup D ( Bottas - di Resta - Gutierrez - Ricciardo ) : Bana göre birbirinin dengi konumundaki 3 takımın pilotlarının yer aldığı bu grup en zorlu olanı.Williams'a şans vermediğim bu sezonda Bottas'ın hiçbir şansı olduğunu düşünmüyorum ve diğer 3 pilottan gözünüze en hoş geleni tercih etmeniz kanaatindeyim.Benim tercihim di Resta'dan yana.

Grup E ( Sutil - Vergne - Pic - van der Garde ) : En kolay tercihlerden biri olarak gördüğüm bu grupta benim favorim Sutil.

Kupon 1 :  Yarışı Kim Kazanır ?
                   * Mark Webber - 7.50

Kupon 2 :  Grup Karşılaşmaları
                   * Grup A ( Vettel ) - 1.4
                   * Grup B ( Webber ) - 2.15
                   * Grup C ( Rosberg ) - 1.7
                   * Grup D ( di Resta ) - 2.35
                   * Grup E ( Sutil ) - 1.05

Herkese bol şanslar...
- Ender MAZI -

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -