• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Trulli Lastik Sorunları Karşısında Şaşkın

Posted by éndér_48 on Salı, Temmuz 21, 2009 No comments

Jarno Trulli bu sezon takımların inişli çıkışlı performanslar sergilemesinin nedenini yeni lastikleri kontrol etmede yaşanılan zorluklar olduğunu söylüyor.

Toyota pilotu, "Bu yıl birçok sorun yaşadık ve yarış hafta sonunda lastikleri kontrol etmede, onları ısıtmada sorunlar oldu ve çok istikrarlı olamadık. Performansımız iyi ama bazen araçlar arasındaki farkı açıklayamıyoruz."

"Silverstone'da çok iyi bir sıralama geçirdim ancak yarış berbattı. Puan kazanmış olsam da zor bir yarış oldu. Olmam gereken yerde olamadığım için gerçekten kötü ve bu bizi biraz çileden çıkarıyor. Anlayamıyoruz, görüyoruz ama neden böyle olduğunu çözemiyoruz."

"Bu yıl bunlar oluyor ve sadece biz yaşamıyoruz bu sorunları. Açıklamak ve üzerinde konuşmak zor, araştırmaya devam ediyoruz ancak çözüm bulmak kolay değil."

Takımlar haftasonlarında iki lastik arasındaki farkın fazla olduğundan ve genellikle lastiklerden biri haftasonu için fazla sert olduğundan yakınmışlardı.Bridgestone da bu farklılığı ortadan kaldıracağını ve artık aralarında daha az fark olan lastiklerin yarışlara getirileceğini açıklamıştı.

Trulli bu kararın sorunları azaltacağına inanıyor ancak takımının yaşadığı sorunların bundan daha fazlası olduğunu düşünüyor.

"Hepimiz bu konudan şikayetçiydik ve sezonun geri kalanı Bridgestone'dan gelen açıklama sonrasında muhtemelen daha iyi olacak. Ancak bunun sorunlarımıza tam bir açıklama getireceğine inanmıyorum. Çünkü eğer bir sorun varsa haftasonu boyunca aynı sorunu yaşayabilirsiniz ancak sorunu sadece bir seansta ya da sadece yarışta yaşamazsınız."

İtalyan pilot şampiyonada üçüncü sırada kalmak için mücadele etmeleri gerektiğini çünkü Williams ve Ferrari'nin yaklaştığını söylüyor.

"Williams bizim için bir tehlike. Şu anda çok iyiler ve araçları da çok iyi. Ferrari de geri dönüyor ancak markalar klasmanında üçüncülük için mücadele etme şansımız var. Bu en önemli olan nokta, ardından da öndekilere yaklaşmak geliyor."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -