• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Raikkonen Almanya GP'si İçin Gerçekçi

Posted by éndér_48 on Perşembe, Temmuz 09, 2009 No comments

Kimi Raikkonen, Ferrari'nin Almanya Grand Prix'indeki şansı konusunda gerçekçi duruyor ve İtalyan takımı için galibiyetin ulaşılamaz olduğunu kabul ediyor.

Maranello kökenli takım sezonun ilk yarısında lider takımlara hız konusunda ayak uyduramadı ve sekiz yarışta yalnızca bir kere podyuma çıkma başarısı gösterdi. Bir önceki yarış Britanya'da Felipe Massa'nın umut verici dördüncülüğüne rağmen Raikkonen bu haftasonu zirve için mücadele etmenin mümkün olmadığı konusunda temkinli.

İstatistikler aksini söylese de Almanya'da yarışmaktan gerçekten hoşlanıyorum, özellikle Nurburgring'te. Dört kez pole pozisyonu kazandım fakat hiç yarış kazanamadım. Belki burada ve Hockenheim'da yeteri kadar şanslı değildim. Örneğin son yarışa bakalım. Pole pozisyonunu kazandım, fakat startın ardından sağanak yağmur başladı ve yarış dururuldu. Tekrar başladığında kusursuz stratejiyle üçüncü sıradaydım, fakat ardından hidrolik sorunu nedeniyle yarış dışı kaldım."

" Gerçekçi olunursa bu yılki amacımız kazanmak olamaz. Performans açısından lider takımlarla karşılaştırdığınızda hala zemin oluşturmamız gerekiyor. Bu yarışa bazı yeni çözümler getirmek için takımın geçtiğimiz haftalarda çok fazla çalışmaya devam etmesinin nedeni bu."

" Pist F60'ın karakteristiğine Silversone'dan daha iyi olmalı fakat cuma günü serbest antremanlarda fotoğrafı daha açık göreceğiz. Rekabetçi olmak için araçla birlikte bir çekişe ihtiyacınız var frenleme boyunca çok dengeli olmalı. Önceden tahminde bulunmak ve taraftarlara bir şeyler için söz vermek her zaman zor olur fakat bizim için bugün podyumda olmak iyi bir sonuç, bu yıl yalnızca bir kere yaptığımızı göz önüne alırsak."

Eski dünya şampiyonu bununla birlikte Ferrari'nin sezon sonuna kadar zorlamaya ve iyi sonuçlar almak için çalışmaya devam edeceği konusunda ısrarcı.

" Bizim için gerçekten zor geçen bu sezonda bitime hala dokuz yarış var. Amacımız her yarışta her şeyimizi ortaya koymak olmalı. Takımın çalışmasına gerçekten güveniyorum ve lider takımlar ile aradaki farkı kapatabilecek kapasiteye sahibiz."

Felipe Massa da takım arkadaşı gibi Nurburgring'in kendilerine daha uygun olabileceğini düşünüyor ve cuma günü yeni parçalar deneyecek olsalar bile önceden tahmin yürütmenin mümkün olmadığını söylüyor.

" Perşembe günü Nurburgring'te olacağım ve tekrar F60'ın direksiyonuna geçmeyi dört gözle bekliyorum. Bu pistin yapısının hızlı virajları olan Silverstone'dan daha uygun olacak. Daha çok lastikleri nasıl çalıştıracağımıza bağlı ve Kimi ve ben cuma günü yeni parçalar deneyecek olsak bile şu anda haftasonundan beklentimizi söylemek imkansız. Sezonun ilk yarısını önceden tahmin etmek çok zordu ve ikinci yarıya farklı başlamamak için bir neden göremiyorum."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -