• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Türkiye GP Öncesi Renault

Posted by éndér_48 on Salı, Haziran 02, 2009 No comments

Fernando Alonso

Fernando, Monako'da iki puan kazandın. Bize yarışını anlatır mısın?

FA: Monako'da her zaman olduğu gibi, zorlu bir yarıştı. Dokuzunculuktan başlamak yarışta fazla şey yapabilmeme engeldi ve iyi bir stratejiyle bile sadece iki puan almayı başarabildik. Trafik istediğimiz gibi olmadı. Araç iyi durumda olmasına ve yarış boyunca daha da gelişmesine rağmen, iki puan muhtemelen alabileceğimizin en iyisiydi. Puan almaya devam ediyor olmamız önemli, çünkü sene sonunda önemini göreceğiz

Gelecek yarış Türkiye'de İstanbul Park'ta. Orası zevk aldığın bir pist mi?

FA: Evet, geçiş fırsatları, özllikle de uzun düzlüğün sonundaki düşük hızlı virajlara ulaşan 12. viraj ile eğlenceli bir pist. Hızlı bölümler ve tüm senenin en heyecanlı virajlarından biri olan sola dönüşlü 8. viraj gibi bazı özel virajlar da var. İstanbul Park'taki mücadele doğru dengeyi bulmakla ilgili. Bu yüzden tepkilere cevap veren bir aracınız olmalı.

R29'da şimdiye kadar elde edilen gelişimlerden memnun musun?

FA: İleriye doğru adım atmamız gerektiği bir gerçek. Önümüzdeki haftalarda araçta yeni güncellemelerimiz olacak ve bunu yararı olabilir. Ama Türkiye'de gridin önlerinde olmayı beklemiyorum. Bununla birlikte, sezonun sonlarına doğru podyum için ve yarış kazanmak için mücadele edebileceğimize de inancım tam. Tıpkı geçen sene yaptığımız gibi. Kolay olmayacağını biliyoruz ama tüm takım tam anlamıyla motive olmuş durumda ve ön tarafa geri dönmeye kararlı.

Nelson Piquet

Nelson, Monako'da şanssızdın ama yarışın umut vaad ediyordu...

NP: Benim adıma hayal kırıklığıyla sonlanan bir yarış oldu. İyi bir start aldım ve ilk viraja kadar pozisyon kazandım. Ama birkaç tur sonra Sebastien Buemi tarafından arkadan bir darbe aldım ve bu da aracıma hasar verip yarışımı bitirdi. İyi bir stratejiyle yarışırken bunun olması çok yazık. yüksek yakıt yüküyleydim ve muhtemelen puan alabilecektim. Ne yazık ki, böyl durumlarda sizin yapabileceğiniz bir şey yok ve bu yüzden hyal kırıklığını geride burakıp bu haftaki yarıştan araçtan en iyi performansı almaya konsantre olmalıyım.

Istanbul Park takımlar için oldukça favori bir pist. Senin de favorilerinden mi?

NP: Hızlı ve yavaş bölümleri olan bir pist ve orada sürüş yapmaktan çok zevk alıyorum. 8. viraj herkesin konuştuğu ve tüm sezonda benzeri olmayan hızlı bir viraj. Sonsuza dek sürecekmiş gibi görünün oldukça fiziksel bir viraj ve lastikleri zorluyor. Bu sene daha az aero tutuşumuz olacak ama oluksuz lastiklerle yine tam gaz geçilebileceğini düşünüyorum.

Haftasonu için hedefin nedir?

NP: Önceliğim takım aşampiyonada yardım etmek adına puan kazanmaya çalışmak. Pist araca uyuyor ve bu haftaonu bize ekstra performans sağlayacak bazı güncellemelerimiz var. İyi bir sıralama pozisyonu elde etmeliyiz. Umarım, ilk on içinde oluruz. Agresif bir strateji seçip yarışta yukarılara tırmanabiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -