• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Mosley "F1'de Ayrılık Olacağına İnanmıyorum"

Posted by éndér_48 on Cuma, Haziran 19, 2009 No comments

FIA başkanı Max Mosley, takımların yeni seri tehdidini önemsemediğini ve 2010'un ilk yarışından önce ortak bir çözüm bulunacağını söylüyor. FOTA'nın yeni bir seri kararının kesinleşmesinin ardından Mosley durumdan endişeli olmadığını söyledi. Mosley takımların tutumlarını yumuşatacağını ve ikinci bir F1 serisi kurmaya güçlerinin yetmeyeceğini düşünüyor.

Mosley " Ben bunu bazıları gibi ciddiye almıyorum çünkü bunun yapay olduğunu biliyorum. 2010'un başı ile 2010 mart ayı arasında hepsi bitecek. Herşey bitecek ve herkes yarışacak." dedi.

Şampiyonanın parçalanmaması için bir çözümün bulunup bulunmayacağı sorusunun üzerine Mosley "Kesinlikle olacak. Buna eminim çünkü insanlar kendileri için iyi olanı yapacaklar."

" F1 Dünya Şampiyonası'nda olmak takımların yararına ve onları bu seriye katılmaktan alıkoyacak çok temel ve önemli bir sorun yok. Bu kişilikler ve güç sorunu, insanlar bu durum karşısında diğerlerinden neler alabileceğine bakıyorlar ancak ilk yarış zamanı geldiğinde herkes orada olacak." dedi.

FOTA'nın sıkı tutumuna rağmen Mosley ayrılığın olacağına inanmadığını ve sezonun bu dönemlerinde takımların planları hakkında konuşmalarının kolay olduğunu söyledi.

Mosley " Şu anda çok güçlü olabilirler çünkü 2010 Mart ayına kadar çok şey olmayacak. Daha 9 ay var. Herkes konuşabilir ancak 2010 Mart ayı geldiğinde biz F1 dünya şampiyonası olacağını biliyoruz ve içerisinde olabilecek herkes o zaman orada olacak."

" Bu konularda anlaşma olur çünkü onlar F1 şampiyonası dışında mücadeleyi kaldıramazlar ve biz onlarsız Formula 1 düzenlemeye isteksiz oluruz. Ben tüm 8 takım için konuşuyorum. Ancak bazıları ayrılacaklar çünkü üreticileri harcanan paralara bakacak ve F1'e harcanan milyon dolarları sağlamakta zorlanacaklar."

" İki hatta üç üretici takımını kaybedeceğimizi düşünüyorum bu yüzden yeni takımları getirmeliyiz. Ancak Ferrari dahil tüm harika geleneksel takımlar sporda kalmalı ve onlar kesinlikle olacaklar. Bu konu çözülecek." dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -