• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

McLaren'in Umutları Gitgide Eriyor

Posted by éndér_48 on Pazartesi, Haziran 08, 2009 No comments

McLaren F1 patronu Martin Whitmarsh, Lewis Hamilton'un ünvanını koruma mücadelesinin şimdiden bittiği kabul etti ama bunun ötesinde Türkiye'deki kötü performansın ardından takımının bu sene podyuma dahi çıkamayacak olmasından endşe ettiğini belirtti.

Sezonun başlarında ümitler olmasına rağmen McLAren, İstanbul'da zayıf performans gösterdi. Son dünya şampiyonu Hamilton, sıralamaların ilk seansını dahi geçemedi.

Bunun yanı sıra Whitmarsh, lider Button'un artık yetişilemez olduğunu da belirtti.

Whitmarsh: "Jenson'un iyi durumda olduğunu söylemek zorundasınız diye düşünüyorum. Bunu da kesinlikle hak ediyor. Karanlıkta sıkıntılar yaşadı ve şimdi harika bir iş çıkarıyor. Rekabetçi bir araca sahip ve dünya şampiyonu olacak gibi göründüğünü söylemeliyim. Bana göre muhteşem bir iş çıkarıyor"

"Gelecek sene iyi olacağımızdan emin olmalıyız. Gelecek sene için de yeterli kaynak ayırmalıyız"

Whitmarsh, geçen sene son ana kadar mücadele etmeleri nedeniyle McLaren ve Ferrari'nin hâlâ sıkıntı yaşadığına inanıyor.

Whitmarsh: "Son bir kaç senede olanlar nedeniyle bizim ve Ferrari'nin hâlâ sıkıntı yaşadığımızı düşünüyorum. Ama aynı zamanda bizim yarış takımı olduğumuzu, bu sene bir yarış kazanmak için çabalayacağımızı söylemek de uydurma bir şey değil"

"Bu bizim DNA'mızda yok. Aracı ne kadar geliştireceğimizi görmek için sıkı bir şekilde zorluyor olacağız. Gerçekçiyiz, yarkın zamanda podyuma geri döneceğimizi beklemiyoruz ama bu araçtan mümkün olduğunca çok şey öğreneceğiz ve rekabetçi olmak için gelecek sene uygun bir kaynak oluşturacağız"

Whitmarsh, Türkiye'de sıkıntı yaşamalarına şaşırmadığını da ekledi.

Whitmarsh: "Düşük tutunma olduğu Cuma günü insanlar heyecanlanırken bizim garajdaki insanların heyecanlandığını düşünmüyorum. Gerçekçiydik"

"Zor bir haftasonu olacağını biliyorduk. Bu yüzden iyi sıralanamadığınızda, süer aracı ile Rubens'in performansına bakın, gelişim göstermezsiniz ve telafisi çok ama çok zor olur. Bu yüzden eğer sıralamalarda geride iseniz, yapabileceğiniz az şey oluyor. Pilotlarımız sağlam bir yarış çıkardılar ama kendinizi kurtaramazsınız"

Silverstone'de de yine zor bir yarış olup olmayacağı sorulduğunda ise Whitmarsh: Zor olacağını düşünüyorum ama mücadele edip elimizden gelenin en iyisini yapacağız"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -