• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Heidfeld: Tartışmalar Formula 1'e Zarar Veriyor

Posted by éndér_48 on Perşembe, Haziran 18, 2009 No comments

BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld, FIA ve Formula 1 takımları arasında süregelen tartışmanın spora zarar verdiğini düşünüyor.

" Formula 1'in zarar görmeye başladığı bir safhada olduğumuz düşünüyorum. Konuştuğumuz birçok kişi durumdan memnun değiller. Şu noktada farklı bakış açıları olması anlaşılabilir fakat eğer uzun süre böyle devam ederse sporun zarar göreceğini düşünüyorum."

" Açıkcası takip etmeye çalışıyorum. Kolay değil çünkü bazen her saat başı haber çıkıyor. Gerçekten çok ilginç fakat gerçekten ne olacağını ileride neyin beklediğini ve arka planda neler odluğunu bilmem çok zor. Şu anda kimsenin gerçekten ne olacağını bildiğini sanmıyorum. Benim açımdan çok fazla bir beklentim yok. Yarından itibaren çözüm bulmalarını umuyorum fakat hiçbir şey beni şaşırtmayacaktır."

BMW'nin şampiyonadan ayrılması halinde ya da büyük üreticilerin ayrlması durumunda kendisinin ne yapayı düşündüğü sorulduğunda Alman pilot karar vermenin kolay olmayacağını söyledi.

" Öncelikle sözleşmemin durumunun ne olduğunu açık bir şekilde size söyleyemem ve ikincisi kesinlikle neler olup bittiğine bakmam gerekecek, hangi takımlar serinin bir parçası olacak ve diğer bazı şeyler."

" Cevap vermek kolay değil. Daha önce son yarışta da söylediğim gibi yarış pilotlarının normal hedefi yüksek serilerde en iyi takımlarla ve pilotlarla olmaktır. Bu yüzden önemli olan nerede olduğundur, eğer net bir karar verebilirsen bu nerede olmak istediğimdir."

Heidfeld bununla birlikte otomobil üreticilerinin oluştracağı yeni şampiyonanın muhtemelen en güçlülerinden birisi olacağını ve bunun içinde olmak isteyeceğini söyledi. BMW Sauber pilotu şu anki tartışmalara bir çözüm bulunabileceği konusunda da iyimser.

Politik unsurların F1'e zarar vermesi konusundaki endişesi sorulduğunda Heidfeld: " Eğer 'F1' kelimesine çok bağlıysanız cevabım evet. Fakat eğer F1'den daha yüksek serilerden konuşuyorsanız biraz daha düşük bir yanıt olur çünkü üreticiler başka bir seriye giderlerse muhtemelen çok güçlü olacaktır, F1 etiketi olmasa bile."

" Fakat yarından itibaren hala çözüm bulunabileceğini umuyorum. Bir başka son gün olacağını sanmıyorum fakat kim bilir. Yarından itibaren en azından ne olacağını bileceğimizi umuyorum çünkü bulabildiğim bu... 'ilginç' diyebiliriz... konuştuğum birçok insan böyle diyor.

" Sonuç bulmak istediğimiz Formula 1 bu değil. Dışarıdaki herhangi birisinin daha fazla ayrı kalamamasına benziyor. Çok sıradışı."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -