• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

FIA'dan Geri Adım - Anlaşma Taslağı Gönderildi!

Posted by éndér_48 on Perşembe, Haziran 18, 2009 No comments

FIA başanı Max Mosley takımların kural paketini gelecek yıl için kabul etmek istiyor, autosport edindiği bilgiye göre yönetim kurulu son bir hamlesiyle 2010 şampiyonasına girişler hakkındaki uzak kalmayı durdurdu.

Formula 1 Takımlar Birliği'nin (FOTA) sekiz üyesi cuma gününe kadar kayıt işlemlerini askıya almıştı ve her iki taraf arasındaki anlaşma yolu bulma ve varma konusundaki çabalar artmıştı. Günün sonunda motorsporları yönetim kurulu ve FOTA arasındaki ek mektupta Mosley, takımların imzalamasını istediği koşulları ileri bir tarihe erteleme konusunda söz veriyor ve iki grup arasındaki tartışmalarda toplu ayrılıkların olması endişesine rağmen Mosley spordaki yönetim sorusu üzerinde bazı hareketler yapmak istediği konusunda FOTA'yı bilgilendirdi.

Ayrıca Mosley takımlara FIA Uluslararası Temyiz Mahkemesi'nde görüşmeye hazır olduğunu ve bununla birlikte 2010 Sportif Kurallar'a ait tartışmalı Ek 5'i çıkardığını söyledi.

Mosley ayrıca 2010 için bazı teknik yönetmelikleri değştirmek istediğini de söyledi. Eğer takımlar kabul ederse, 2009'da olduğu gibi hareketli kanat kuralları korunacak, dört çeker araçlara izin verilmeyecek, lastik battaniyeleri kullanılmaya devam edecek ve bu yıl olduğu gibi motor kuralları korunacak - müşteri Cosworth ünitelerinin sınırsız şekilde kullanılması da bekleniyor. Ayrıca vites kutusu kuralları tıpkı 2009 yılında olduğu gibi kalacak ve test sınırlı olacak.

Mosley bütün bu kuralların yanında gelecek yıl için 100 milyon euroluk bütçe sınırı getirmek, bir sonraki yıl bu rakamı 45 milyon euroya çekilmesini istediğini açık bir şekilde dile getirdi. Bu kurallar Monaco'daki takımlar toplantısı takiben FOTA başkanı Luca di Montezemolo'ya gönderildi.

Taslak planlarında ayrıca bütçe sınırlamasının 'saygın bir denetçi tarafından rapor edilerek' denetlenmesi detayına da değinildi. Mosley ayrıca bütçe sınırı kuralının ihlalinin pist üzerinde zorlayıcı bir yaptırımı olmayacağını fakat onun yerine 'finansal ön anlaşmalı formül' kullanılacağı doğruladı.

FOTA'nın koşulları kabul edip etmemek ve imzalamak konusunda karar vermesi için, ya da kararı bir şekilde durup gridden çekilme riskinin başlaması için 48 saati bulunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -