• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Button "Red Bull ile Fark Göründüğü Kadar Büyük Değil"

Posted by éndér_48 on Pazar, Haziran 21, 2009 No comments

Bu haftasonu Silverstone'daki Britanya Grand Prix'inde Red Bull'un takımı üzerinde avantaj sağlamasına rağmen Jenson Button aradaki farkın sıralama turlarında görüldüğü gibi olmadığına inanıyor.

İlk yedi yarışın altısını kazanan şampiyona lideri lastiklerini ideal sıcaklığa ulaştırma konusunda sıkıntı yaşadı ve sıralama turlarında altıncı sırayı alarak sezonun en kötü grid pozisyonuna imza attı.

" Güncelleme olmadan da burada hızlı olabileceklerini düşünüyorum fakat fark göründüğü kadar büyük değil. Sıcaklıklar burada düşük ve onlar lastiklerini çalıştıran takımlardan birisi. Türkiye'de çıkış turunda Webber zikzaklar çiziyordu ve ben de lastiklerini çalıştırmak için tam gaz gidiyordum."

" Bu tür sıcaklıklarda araçlarının çok iyi olduğunu düşünüyorum bu yüzden onların üzerinde hıza sahip olmamız gerekiyor. Elbette paketleri gelişti fakat eğer pist sıcaklığı 40 derece olsaydı onların böyle bir avantaja sahip olabileceklerini sanmıyorum."

Buna rağmen Button, Britanyalı taraftarları Silverstone'daki son yarışta beklentileri konusunda uyardı ve yarışa altıncı sırada başlamasından dolayı kazanmanın zor olacağını söyledi.

" Red Bull'ların çok hızlı olacaklarını sanıyorum, ön çizgide olan Rubens için onları yenmek çok zor olacak özellikle benim için. Amacım yapabildiğim kadar çabuk bir şekilde gridde yükselmek. Altıncı sıradayım sonuncu değil biliyorum fakat birkaç sıra yükselmeye ihtiyacım var. Sadece birkaç iyi puan toplamam, gerekiyor böylece Red Bull'lara karşı çok fazla kaybetmem fakat yarın bizim tarafımıza dönebilir yine de Türkiye kadar sıcak olmayacak. Bu yüzden kesinlikle avantajlı değiliz."

Sezona baskın bir şekilde başlamasının kendisine psikolojik bir avantaj sağladığı sorulduğunda Button şunları söyledi: " Bilmiyorum. Belki Vettel'in Türkiye'de yaşadığı sorun olabilir fakat yedi yarışın altısını kazanmış bir takımız ve bulunduğumuz hemen hemen bütün yarışlarda çok güçlüydük ve yarışta hata yapmadık bu yüzden diğer takımların iyi bir yarış çıkarma olasılığımızı düşünüyor olduklarından eminim."

" Rubens ikinci sırada ve harika bir pozisyonda. Ben ise altıncıyım ve benim için daha zor, fakat sanırım bir şeyler yapabiliriz. Ne yaptığımız konusunda ilgileneceklerinden eminim fakat strateji açısından onları etkilemeyecek şekilde avantaja sahipler burada. Bu haftasonu en hızlı araca sahipken iyi bir strateji belirlemek oldukça kolay olması gerekiyor."

" Onları yenmek zor olacak fakat Rubens'in onları yenmek için en iyisini yapacağından eminim."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -