• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Rosberg Kilo Kayıplarından Endişe Ediyor

Posted by éndér_48 on Cuma, Mayıs 08, 2009 No comments

Nico Rosberg, Fernando Alonso'nun Bahreyn'de yarış sonrası halsiz kalmasının ardından artık Formula 1 pilotlarının kilo kaybetmesi için oluşturulan baskının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Williams pilotu, yarış esnasında su sorunu yaşamasının da katkısıyla Alonso'nun bitkin kalmasının, İspanyol pilotun KERS için kilo vermesinin bir sonucu olduğunu belirtti.

Bunun yanıda Alman pilot, gelecek seneden itibaren minimum ağırlığın arttırılmasının da yeterli olmayacağını söyledi.

Rosberg: "Bahreyn'de yarış sonrası baygın olan belli pilotlar vardı ve bunların çoğu da, özellikle KERS olmak üzere yeni kurallar nedeniyle pilotların kilo vermeye zorlanmasına bağlı."

"Kilo kaybetmeye zorlamayı durduracak bazı şeylerin yapılması çok önemli olacak. Sonunda kayakla atlama gibi."

"KERS varsa ve ideal ağırlık dağılımının biraz uzağındaysanız, bir pilot olarak vereceğiniz her gram, size büyük miktarda yardımcı olur. İŞler bu şekilde halledilmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Böyle olmamalı. Gelecek için bir şeyler yapılırsa harika olacak"

FIA'nın gelecek sezondan itibaren F1 aracı ve pilotunun toplam ağırlığını 605 kg.'den 620'ye çıkarmasına rağmen Rosberg, bunun küçük bir fark yaratacağına inanıyor.

Rosberg: "Bu sadece ana ağırlık sınırı. Bu, pilot ağırlığının önemi açısından pek bir şey değiştirmeyecek. Hafif olmak yine önemli olacak, özellikle de KERS ile. Terazide koltukla birlikte pilotların ağırlığı daha iyi olacaktır"

"Bir pilotunuz baygınlık geçiriyor ve bu, senenin en zor zamanlarından birinde değil. Bu sıcaklıklarda sürmek çok kolaydır, çünkü çok kuruydu. Güvenlik meselelerini biraz daha düşünmek gerekiyor."

"İnsanlar bayılmaya başlarsa bu hiç de sağlıklı olmaz. Bu sadece benim görüşüm ama ağırlık, bunu etkileyen şeylerden biri"

Rosberg'in bu konu ile ilgili olarak endişelerine rağmen diğer pilotlar, ağırlık meselesinin o kadar da büyük bir sorun olmadığını düşünüyor.

Alonso'nun kendisi de Bahreyn'deki yarış sonrasında durumun kilo kaybından ziyade su sistemindeki arızadan kaynaklandığını belirtmişti.

Alonso: "Bahreyn'de cvücudumda yeteri kadar suyun olmaması nedeniyle çok özel bir sorun yaşamıştım. Çünkü yarışta 5,5 kilo kaybettim ve bu açıkçası pek normal değil"

"Aracın radyatörü ile ilgili bir sorundu ve kokpite gelen sıcak gaz vardı. Bu yüzden sırtım da yandı ve bu da benim daha da su kaybetmeme neden oldu."

"Bu yüzden şartların şanssız bir şekilde kombinasyonuyla yarış sonrasında o hale geldim ama Nick'in söylediği gibi geçen seneye göre ilk üç yarışı bitirdiğimde daha iyiydim"

"Araçlarda daha az aerodinamiklerle yaşıyoruz, bu yüzden belki de yüksek hızlı virajlar fiziksel vs açıdan çok da zorlayıcı değildir. Bu yüzden bu senenin geçen seneye göre farklı olduğunu düşünmüyorum, pilotlar kilo kaybetmiş olsa bile"

Pilotlar Birliği (GPDA) direktörü Mark Webber: "Kişisel olarak son 10 yıldır olduğum kilodayım, hiç kilo vermedim ve vermeyeceğim. Çünkü bir yarışta yarışabilmek adına yeteri kadar sağlıklı olmam için ne olmam gerektiğini biliyorum"

"Eğer bazı pilotlar kendi ağırlıkları ile ilgili endişe duyuyorsa bir denge bulmaları gerekiyor. Ama ağırlık sınırı arttırıldı. Ağırlık sınırı KERC ve araçlar için çok düşüktü. Geçen sene bunu istedik ama bir sene gecikti."

Rosberg'e bazı pilotların tehlikeli seviyelerde olup olmadığı sorulduğunda: "Emin değilim ama ben dahil şu anda bazı pilotların çok ama çok ince olduğunu görebiliyorum"

"Tehlikeli seviyeler her zaman kişiye ve arkanızdaki baskıya bağlıdır."

"Şanslıyım ki takımımım hiçbir zaman bundan bahsetmedi. Bunu bana bıraktılar. Benim bu sporda olmaya ne kadar adandığıma bağlı. Bu yüzden bana hiç bir şey söylemediler."

"Bütün spor için bir şeyler yapmak gerçekten güzel olacak. Çünkü eğer hafif olana göre 15 kg. ağır bir pilota sahipseniz sizin için büyük dezavantaj olur. Eğer daha ağır kemiklerle doğmuşsanız, bu sizin için büyük bir dezavantaj olmamalı."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -