• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Raikkonen, Ferrari'nin 2009'da Kazanacağından Emin

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Mayıs 27, 2009 No comments

Takımın Monaco Grand Prix'inde güven verici performansının ardından Kimi Raikkonen, Ferrari'nin yarışlar kazanacağı konusunda ikna olmuş durumda. İtalyan takımı kasvetli sezon başlangıcın sabretti fakat İspanya'daki güncellemelerin ardından geri dönüş sinyallerini verdiler.

Raikkonen Monaco'da takımı adında sezonun ilk podyum başarısına imza atarken Felipe Massa yarışı dördüncü sırada tamamlayarak Ferrari'nin bu sezonki en güçlü çıkışıyla eve döndüler. Üçüncülükten memnun olmayan Fin pilot artık Ferrari'nin tekrar kazanma zamanını düşünüyor.

" Monaco Grand Prix'indeki üçüncülükten memnun değilim. Elbette son zamanlardaki en iyi sonuç fakat benim için yeni bir şey değil ve zirveye ulaşabileceğimizi biliyoruz. Şampiyona lideri klasmanda çok önce, son olarak galibiyeti de hesaba katmak lazım. Tekrar podyuma dönmek bütün takım için güzel bir ödül. Son haftalardaki sıkı çalışma meyvesini verdi bu gerçekten hepimiz için olumlu."

" Şu anda doğru yolda olduğumuzu biliyoruz: hala yapılacak küçük şeyler var fakat er ya da geç kazancağız. F60'ın gelişimini ilerleyen yarışlarda göstereceğiz ve liderler daha fazla mücadele edebileceğimizi umuyoruz, sıralama turları ve yarışta."

Yarışa ikinci sırada başlayan Raikkonen pole pozisyonunu kaçırmasının kendisi için büyük bir handicap olduğunu düşünüyor.

" Monaco'da sıralama turları diğer pistlerde olduğundan çok daha önemli ve neredeyse kusursuz bir iş çıkardık: pole pozisyonunu saniyenin binde 25'i gibi bir farkla kaçırdık. İlk sırada başlayamamak demek hemen hemen yarışı kazanamyacaksın anlamına geliyor. Ayrıca bu pistte girdde ikinci sırada başlamak yardımcı olmuyor."

" Pistin kirli tarafından kalkıyorsunuz ve ne zaman kendimi bu pozisyonda bulsam her zaman en az bir sıra kaybediyorum çünkü startta lastikler fazla patinaja uğruyor. Nitekim Rubens beni geçti bu utanç vericiydi. Eğer Button'ın arkasında kalmayı başarabilseydim rahatlıkla farkı açabileceğimi düşünüyorum."

" Sonlara doğru ikincilik için mücadele etmek zordu ve sağ arka tekerlekte yaşadığımız sorun nedeniyle birkaç saniye kaybettiğimiz son pit stop hikayesi var. Yarışa tekrar döndüğümde kendimi Brezilyalı pilotun arkasında buldum. Her iki aracı da eve getirdik ve önemli puanlar kazandık. Memnun olabileceğimiz pek çok şey vardı Monaco'da."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -