• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Button "Monaco Bu Sezonki En İyi Galibiyetti"

Posted by éndér_48 on Pazar, Mayıs 24, 2009 No comments

Jenson Button, domine ettiği Monaco GP'nin bu sezonki en iyi galibiyetini kendisine sunduğunu söyledi.

Button, yaşamış olduğu Monaco'da kazanmaktan dolayu duygulandığını söyledi.

Button "Hafta sonu öncesinde bu yarışın diğerlerinden farklı olmadığını söylemiştim ancak bu üzerimdeki baskıyı durdurmak içindi ve gerçeği biliyordum. Burada kazanmak fantastik, bu pist diğerlerinden çok farklı."

"Hafta sonunun başlangıcında biraz zorlandım bu da galibiyeti daha da değerli kıldı."

"Galibiyetin anlamı çok fazla ve Brawn'ın 1-2 sonucu mükemmel. Takımın buradaki performansı şahane. Tüm takımı görmek için sabırsızlanıyorum, onlarda çok duygusal olmalılar."

"Galibiyet bizim için büyük oldu, sezonun en iyisiydi." dedi.

Button yarışın başında iyi fark açtı ve süper yumuşak lastikleri diğer bir çok rakibine göre daha iyi kullandı. Button, diğer pilotların benzer strateji uygulamamalarına şaşırdığını söyledi.

Button "Yarışın başında lastik battaniyeleri çıktığında ve sert lastikleri gördüğümde şaşırdım, biz opsiyon lastiklerini başta kullanma konusunda hiç tereddüt etmedik."

"İlk bölümün sonuna doğru biraz arkadan kayma ile zorlandım ancak Rubens'inki kadar kötü değildi.Ancak benim de tur zamanlarım iyi değildi ve bu yüzden beni de içeri çağırdılar."

"Sert lastikler burada çok iyi çalıştı, biz yumuşak lastiklerin daha iyi olacağını düşündük ancak sert lastikler yarış lastikleriydi." dedi.

Button ayrıca yarışın içerisinde konsantirasyonunu bozmamak için galibiyeti düşünmediğini sürüşüne odaklandığını söyledi.

Button "Oldukça garip bir histi çünkü biraz yavaşlıyorsunuz ve daha önce bir çok kez söylendiği gibi bu yapılan en kötü şey çünkü 'eğer yarışı tamamlarsam Monaco'yu kazanacağım' şeklinde düşünmeye başlıyorsunuz. Ve bunu düşünmek en kötü şey."

"Az yavaşlamaya başladım ve aklımdan bir çok şey geçmeye başladı. Sürüşü düşünmüyor değilsiniz ancak aklınızdan başka bir çok şey geçiyor. Bu yüzden odaklanmak zorundaydım."

"Son 2 tur yeteri kadar farka sahip olduğum için eğlenceliydi ve araçta bir sorun çıkmayacağını biliyordum ve o andan keyif aldım. Çok özel andı." dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -