• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Macar Kral Vettel, Zaferi Bianchi'ye Adadı

Posted by éndér_48 on Pazartesi, Temmuz 27, 2015 No comments

2015 Formula 1 takviminin 10. yarışına Hungaroring pistiyle ev sahipliği yapan Macaristan GP'inde zafer Ferrari pilotu Sebastian Vettel'in oldu.


Williams Martini Racing pilotu Felipe Massa'nın hatalı yere gelmesiyle ikinci kez formasyon turu yaşanan yarışta 3. cepten start alan Alman pilot Vettel, harika bir startla birlikte ilk virajda liderliği eline alarak iyi performansını galibiyetle süsledi ve sezonun ikinci yarış galibiyetini kazandı.

Aynı zamanda Formula 1 kariyerindeki 41. yarış zaferini kazanan Vettel, damalı bayrağı gördüğü sırada geçtiğimiz günlerde yaşam mücadelesine yenik düşerek hayatını kaybeden Marussia pilotu ve aynı zamanda Ferrari yetiştirme programındaki Jules Bianchi'ye Fransızca ile galibiyeti adadı.

Yarış öncesinde de griddeki tüm pilotlar Bianchi'ye saygı duruşunda bulunmuşlardı.


Aksiyonu bol geçen yarışta Red Bull Racing ise bu sezonki ilk podyumunu çifte sevinçle yaşarken takım arkadaşı Daniel Ricciardo'nun önünde ikinci sırada finiş gören Daniil Kvyat, Formula 1 kariyerinin de ilk podyum zaferini kazanmış oldu.

Force India ile sessiz sedasız harika işler çıkaran Max Versttappen'in dördüncü olduğu yarışta, McLaren Honda ile Fernando Alonso üst üste ikinci yarışından puanla ayrılmış oldu.

Pole pozisyonundan start alan Mercedes pilotu Lewis Hamilton startta gerilediği 10. luk ve ilerleyen turlarda da peşini bırakmayan şanssızlıklara rağmen altıncı sırada finiş görürken, Lotus pilotu Romain Grosjean yarışı yedinci sırada tamamladı.

Mercedes'in Alman pilotu Nico Rosberg ise ikinci sırada tamamlamaya çok yaklaştığı sırada Ricciardo'nun teması ile lastik patlatarak ancak sekizinci sırada finiş görürken Jenson Button'un dokuzunculuğu ile McLare Honda takımı Macaristan'dan her iki pilotuyla birden puanla ayrılmış oldu.

Hungaroring pistinden puanla ayrılan son isim ise Sauber pilotu Marcus Ericsson oldu.


- Ender MAZI -

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -