• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Erken Biten Olaylı Japonya'da Zafer Hamilton'un !!

Posted by éndér_48 on Pazartesi, Ekim 06, 2014 No comments

2014 Formula 1 takviminin 15. yarışına yağmurlu Suzuka pistiyle ev sahipliği yapan Japonya GP'ine olaylar damga vurdu.


Yoğun yağmur yağışı nedeniyle güvenlik aracı arkasında başlayan yarış 2 tur sonra kırmızı bayraklarla durdurulurken, 15 dakikalık bekleyişin ardından tekrar güvenlik aracı arkasında start aldı ve dokuzuncu turun sonuna kadar bu şekilde devam etti.

10. tur itibariyle gerçek yarışın başladığı yarışta Mercedesler farkı hızla açarak birlikte yarıştılar. Pole pozisyonundan başlayan ve uzun süre liderliğini sürdüren Nico Rosberg, pit-stopların ardından takım arkadaşı Lewis Hamilton ile olan farkın kapanmasına engel olamadı ve 29. turun ilk virajında geçilmekten kurtulamadı.

Mercedes pilotları arasında bu sezon ilk kez pit-stoplar dışında pist üzerinde geçiş yaşanırken, liderliği alan Hamilton farkı açarak rahat bir şekilde damalı bayrağı ilk sırada gördü ve Suzuka'daki ilk yarış galibiyetini kazandı.

Pole pozisyonu avantajını yarış galibiyetine taşıyamayan Rosberg ikinci sırada finiş görerek bir kez daha takımı Mercedes'e duble sevinci yaşatırken şampiyonadaki puan farkının da 10'a çıkmasına engel olamadı.

Rakiplerine oranla daha fazla yağmur ayarlarını uygulayan Red Bull Racing takımından Sebastian Vettel üçüncü olarak yarışı podyum finişle tamamlarken, Daniel Ricciardo ise takım arkadaşının hemen arkasında dördüncü sırada damalı bayrağı gördü.

Yarışın başlamasıyla iyileşen pist koşulları ilk öngören isim olan Jenson Button, yağmurdaki tecrübesini bir kez daha gösterdi ve geçiş lastiklerine geçen ilk pilot olarak üçüncü sıraya kadar yükseldi ve bu pozisyonunu uzun süre korudu. McLaren pilotu son bölümünde Red Bull pilotlarına geçilmekten kurtulamayınca yarışı beşinci sırada tamamlamış oldu.

Williams Martini Racing pilotları Bottas & Massa sırasıyla ilk yediyi tamamlarken Hulkenberg, Vergne ve 1 tur geriden gelen Perez Suzuka'dan puanla ayrılan isimler oldular.

Yarışın 40. turunda yağmur şiddetini arttırırken pistin 15. virajında Force India pilotu Adrian Sutil'in yaptığı kaza sonrası güvenlik aracı ve tıbbi araç piste girdi. Bir süre daha güvenlik aracı arkasında devam eden yarış 46. turda kırmızı bayraklarla sonlandırılırken aynı bölgede Marussia pilotu Jules Bianchi de Sutil'in aracına müdahele eden vince çarparak ciddi şekilde yaralandı. Kazaya dair görüntüye yer verilmezken şiddetli yağmur yağışı nedeniyle helikopterin piste iniş yapamaması sonucu Fransız pilot kara yoluyla hastaneye kaldırıldı.



Jules Bianchi'nin başına ciddi darbe aldığı kaza sonrası kaldırıldığı hastanede gerçekleştirilen ameliyat sonrasında solunum cihazı ile nefes alabildiği, yoğun bakım ünitesinde tutulduğu ve hayatta kalma mücadelesi verdiği gelen haberler arasında.



- Ender MAZI -

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -