• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Rosberg İnanılmaz Haftayı Galibiyetle Süsledi

Posted by éndér_48 on Pazar, Temmuz 20, 2014 No comments

2014 Formula 1 takviminin 10. yarışına Hockenheimring pistiyle ev sahipliği yapan Almanya GP'inde galibiyet yerel kahraman Nico Rosberg'in oldu.


Son 1 hafta içinde Almanya 2014 Dünya Kupası'nda zafere ulaştı, Rosberg takımıyla olan mukavelesini 3 yıllık (55 Milyon Avro) uzattı, Monte-Carlo'da evlendi, Almanya GP'inde önce pole pozisyonunu kazandı ve son olarak bu pole başarısını galibiyetle süsleyerek şampiyonadaki puan farkını açtı ve tüm bunlarla birlikte geçtiğimiz haftayı tamamen mutluluk sarhoşu olarak geride bırakmış oldu.

Gridin şüphesiz en hızlı aracı olan Mercedes'in ardından ise en hızlı ikinci takım olan Williams Martini Racing takımından Valtteri Bottas sessiz sedasız (aynı lastiklerle 40 tur) bir şekilde iyi bir performans göstererek podyumun ikinci basamağında yer alan isim oldu.

20. sıradan start alan bir diğer Mercedes pilotu Lewis Hamilton ise muhteşem bir yarışın ardından üçünlüğü kazanan isim oldu.

İngiliz pilot ilk pit-stopuna kadar ikinci sıraya kadar yükselmeyi başarırken yükselme mücadelelerinde yaşamış olduğu yakın mücadelelerin ardından hasarlı ön kanadına rağmen hızını korumayı başardı ve son turlarda Bottas'a atak yapacak hızı yakalayamasa da podyumu tamamlayarak hasar azaltmış oldu.

Red Bull Racing ile Sebastian Vettel podyumun bir basamak altında dördüncü sırada finiş görürken bir diğer Red Bull ile yarışa büyük heyecan katan Daniel Ricciardo, yarışın son turlarında daha taze lastiklerle mücadele eden Ferrari pilotu Fernando Alonso'ya geçilmekten kurtulamayarak altıncı sırada finiş gördü.

Force India ile yine iyi bir yarışı geride bırakan Nico Hulkenberg damalı bayrağı yedinci sırada gören isim olurken McLaren pilotları Jenson Button & Kevin Magnussen sırasıyla 8. ve 9. sırada finiş gördüler.

Hockenheimring pistindeki son puanı ise yine bir Force India pilotu Sergio Perez aldı.

Yarışa üçüncü cepten start alan Williams Martini Racing pilotu Felipe Massa, dördüncü cepten McLaren ile iyi bir kalkış yapan Kevin Magnussen'i ilk virajda farkedemeyerek temas yaşanmasına neden oldu ve takla atarak yarış dışı kaldı. Böylece Brezilyalı pilot Williams'ın hızını bir kez daha değerlendiremeyerek fırsatını hunharca harcamış oldu.


2014 Formula 1 takviminde heyecan önümüzdeki hafta sonu olan 25-27 Temmuz tarihlerinde hız kesmeden Macaristan GP'i ile devam edecek.

- Ender MAZI -

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -