• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Almanlar Bu Kez Rosberg'in Pole Pozisyonuyla Sevindi

Posted by éndér_48 on Cumartesi, Temmuz 19, 2014 No comments

2014 Formula 1 takviminin 10. yarışına Hockenheimring pistiyle ev sahipliği yapacak Almanya GP'i öncesinde pole pozisyonu yerel kahramanlardan Mercedes pilotu Nico Rosberg'in oldu.


Brezilya'da gerçekleştirilen 2014 Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Almanlar, bu kez de kendi evlerinde gerçekleştirilecek yarışta özel dünya kupası kask tasarımıyla yarışan Rosberg'in pole pozisyonu zaferiyle sevindiler.

İkinciliği Williams Martini Racing pilotu Valtteri Bottas alırken bir diğer Williams Martini Racing pilotu Felipe Massa ise üçüncü cebin sahibi olarak Almanya'da da Mercedeslerin ardından en hızlı takım olduklarını göstermiş oldular.

McLaren'in çaylak pilotu Kevin Magnussen'in dördüncü sırada tamamladığı sıralama turlarında Red Bull Racing pilotları Daniel Ricciardo & Sebastian Vettel ise sırasıyla 5. ve 6. sırada kendilerine yer bulabildiler.

Ferrari pilotu Fernando Alonso'nun 7. olduğu sıralamalarda Toro Rosso ile Daniil Kvyat 8. olurken, her iki pilotuyla birden son seansa kalmayı başaran Force India takımından Nico Hulkenberg & Sergio Perez ilk 10'u tamamlayan isimler oldular.

Sıralamaların ikinci seansında ise parlak bir sezon geçirmeyen iki pilottan McLaren pilotu Jenson Button ile Ferrari pilotu Kimi Raikkonen elenmekten kurtulamayarak sırasıyla 11. ve 12. cepte kendilerine yer bulabildiler.

Bir önceki yarış İngiltere GP'inde de yerel kahraman olarak zafere ulaşan Mercedes'ten Lewis Hamilton ise ilk seansın son 7 dakikalık kısmında aracın frenlerinin çalışmaması nedeniyle yavaşlayamayarak kendini bariyerlerde buldu ve kırmızı bayrakla seansın durmasına sebep oldu. İngiliz pilot bu kazanın ardından diğer seanslara da katılamayarak gridin 16. cebinde yer alırken yarınki yarışta da tırmanmak durumunda kaldı.


- Ender MAZI -

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -