• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Malezya'da Mercedes Dublesi, Hamilton Rahat Kazandı

Posted by éndér_48 on Pazar, Mart 30, 2014 6 comments

2014 Formula 1 sezonunun ikinci yarışına Sepang pistiyle ev sahipliği yapan Malezya GP'inde zafer Mercedes pilotu Lewis Hamilton'un oldu.


Yarışa pole pozisyonundan başlayan İngiliz pilot tüm yarışı kontrolü altında tutmayı başararak rahat bir galibiyet kazandı.

Yarışa üçüncü sıradan başlayan ve kariyerinde ilk kez şampiyona liderliğine oturan Nico Rosberg, grid pozisyonundan bir basamak yükselmeyi başardı ve takımına Sepang pistinde dubleyi getirmiş oldu.

Son 4 sezonunun şampiyonu Red Bull Racing pilotu Sebastian Vettel ise ikinci cepten start aldığı yarışta üçüncü sırada finiş görerek podyumu tamamlayan isim oldu.

Sezona hayal kırıklığı ile başlayan Ferrari pilotlarından Fernando Alonso podyumun bir basamak altında dördüncü sırada finiş görürken Force India pilotu Nico Hulkenberg ise iyi bir performans sergileyerek damalı bayrağı beşinci sırada gören isim oldu.

Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkonen ise yarışın başlarında Magnussen tarafından sağ arka lastiğine yapılan temasla lastik patlattı ve tüm yarışı arka ve orta sıralardaki mücadeleleri ile tamamlamak durumunda kalarak 12. sırada finiş gördü.

Red Bull Racing pilotu Daniel Ricciardo ise son pit-stopunda sol ön lastiğinin tam takılamamasıyla önce pit yolunda durup mekanikerler yardımıyla tekrar pite alınarak ciddi bir zaman kaybı yaşarken yarışa başladıktan bir tur sonra da ön kanadını kaybedip lastiğini yararak tekrar pit-stop yapmak durumunda kaldı.Piste güvenli olmayan bir şekilde yollandığı için de 10 saniye cezası alan Ricciardo biraz daha devam ettikten sonra garaja dönerek iyi giden yarışta bir anda kabus gördü.

* 2014 Malezya GP Yarış Sonucu

- Ender MAZI -

6 yorum:

raikkonen'e yazık oldu ah bu çaylaklar :@

hell yeah hamilton!! :D

abi bu kadar mı sıkıcı olur bir yarış

çok da raad kazandık çok da iyi kazandık taam mı xD

massa: bi bitmediniz haaaaamınaaaa yeaaa

Günün en şanssız ismi şüphesiz Ricciardo. Üstüne bi de bahreyn'de 10 sıra grid cezası var

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -