• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Avustralya'daki Sezon Açılışını Rosberg Yaptı

Posted by éndér_48 on Pazar, Mart 16, 2014 1 comment

2014 Formula 1 sezonunun açılış yarışına Albert Park pistiyle ev sahipliği yapan Avustralya GP'inde zafer Mercedes pilotu Nico Rosberg'in oldu.


Yeni kural değişikliklerinin ardından takımların dayanıklılıkla ciddi anlamda verdiği mücadelenin ardından yarışı 15 pilot tamamlarken yeni V6 motorlarının sesi de son derece kulak tırmalayıcı şekilde yansıdı.Hatta bir ara frenleme esnasında Pirelli kız gibi lastik ürettiğini de fark ettik.

Yeni sezon öncesinde 4 aylık bir bekleyiş yaşayan biz F1 fanlarını startta ise yeni bir sürpriz bekliyordu.İlk formasyon turunda Marussia pilotu Max Chilton kalkamayarak pit yoluna alınırken yine Marussia'dan bu kez Jules Bianchi start öncesi yolda kaldığı için bizlere extra bir formasyon turu izleterek özlem gidermemizi bir tur daha geciktirdi.

İkinci formasyon turunun ardından bu kez 5 kırmızı ışığın sönmesini bekleyen biz F1 fanlarını oldukça ekşınlı bir start bekliyordu.Yarışa sorunlu başlayan araçlar, pozisyon savaşları, geç frenleme sonucu yaşanan kaza ve son olarak sorunlu araçların henüz 10 tur bile tamamlamadan yolda kalması ve son derece monotonlaşarak standartlaşan bir son 47 tur.

Startla birlikte üçüncü cepten bir anda ilk sıraya sıçrayan Mercedes pilotu Nico Rosberg, pole pozisyonundan start alan takım arkadaşı Lewis Hamilton'un da formasyon turu ile birlikte sorunlu bir araçla yarışıp çok geçmeden yarış dışı kalmasıyla zirve mücadelesinde adeta yalnız kaldı ve tek güvenlik aracı periyodu dahil liderliğini kaybetmeyerek rahat bir galibiyet kazandı.

Red Bull Racing'de Mark Webber'in emeklilik kararını açıklamasının ardından getirilen bir başka Avustralyalı pilot Daniel Ricciardo ise kendi seyircisi önünde ikinci olarak ilk kez bir yerel kahraman ünvanıyla Avustralyalılara podyum sevinci yaşattı.

McLaren takımından çaylak pilot Kevin Magnussen ise oldukça başarılı geçen haftasonunu üçüncülükle süsleyerek ilk yarışından podyum finişle ayrılma başarısı göstermiş oldu ve 4. sırada finiş gören takım arkadaşı Jenson Button'u da ilk yarışında geride bırakmayı başardı.

Ferrari pilotları Fernando Alonso 5., Kimi Raikkonen 8. sırada finiş görürken Toro Rosso'nun çaylak pilotu Daniil Kvyat ise 10. olarak 1 puan aldığı yarışın ardından Formula 1 tarihindeki en genç puan alan isim ünvanını eline almış oldu.


Yeni kuralların aldığımız Formula 1 zevkine vurduğu büyük darbe kaçınılmaz olsa da bizi bağlayan asıl şeyin pilotların mücadelesi ile takımların izledikleri stratejiler olduğu için çaresiz bu duruma da alışacağız ve takip etmeye devam edeceğiz.

- Ender MAZI -

1 yorum:

ferrari bu pilot kadrosunu harcarsa yazık olur

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -