• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Şampiyon Kazanmaya Devam Ediyor

Posted by éndér_48 on Pazar, Kasım 03, 2013 No comments

2013 Formula 1 sezonunda geçtiğimiz yarış şampiyonluğunu ilan eden Red Bull Racing pilotu Sebastian Vettel, zaferlerine yenilerini eklemeye devam ediyor.


Yas Marina pistinin ev sahipliği yaptığı yarışta ikinci cepten start alan Alman pilot, ilk virajın sonunda pole pozisyonundan başlayan takım arkadaşı Mark Webber'i geçmeyi başardı ve yarışta pit-stoplar dahil liderliği kaybetmeden rahat bir galibiyet kazandı.

Kötü giden son senesinde de istediği startları yapamayan Mark Webber ise ilk virajın ardından üçüncülüğe düşse de ikinci pit-stoplar gelmeden Nico Rosberg'i geçmeyi başararak podyumun ikinci basamağında yer aldı ve takımına dubleyi getirmiş oldu.

Startta ikinciliği yakalayan Nico Rosberg ise di Resta'yı geçmeye çalışırken ikinci DRS alanına KERS avantajını da taşıyan Mark Webber'e direnemeyerek podyumun son basamağında finiş gören isim oldu.

İyi bir yarış çıkaran Lotus pilotu Romain Grosjean ise erken bir ilk pit-stopun ardından trafikte kalarak önemli saniyeler kaybedip podyum şansını zora soksa da yarışı dördüncü sırada tamamlayarak yükselen performansını devam ettirdi.

Beşinci sırada finiş gören Ferari pilotu Fernando Alonso ikinci pit-stopu sonrasında bir anda çekişmenin ortasında kalırken FIA olayı inceleme altına aldı ve kararı yarıştan sonraya erteledi.

Force India pilotu Paul di Resta iyi bir yarış çıkararak Lewis Hamilton'a geçit vermedi ve yarışı altıncı sırada tamamladı.Hamilton'un arından Felipe Massa, Adrian Sutil ve Sergio Perez günün son puanlarını alan isimler oldu.

Lotus tabanının kurallara aykırı olması sebebiyle yarışa son sıradan başlama cezası alan Kimi Raikkonen ise startın ardından ilk virajda frenleme hatası yaparak önündeki araca temas etti ve sağ süspansiyonunun hasar görmesiyle yarışa erken veda etti.

* 2013 Abu Dhabi GP Yarış Sonucu için TIKLAYINIZ...

- Ender MAZI -

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -